≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tuga: Preminuo legendarni srpski fudbaler i nekadašnji član najbolje generacije "Romantičara"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bio je upisan i u istoriji engleskog fudbala

  • 2
Blagoje Krivokuća Foto: MN Press

U petak je u Beogradu, u svojoj 78. godini preminuo čuveni fudbaler i trener OFK Beograda, Blagomir Blagoje Krivokuća. On je bio jedan od najboljih igrača u jednoj od najboljih generacija "Romantičara" sa Karaburme, s kojim je igrao i polufinale Kupa Kupova 1963. godine.

Pored tog impozantnog uspeha, on je sa OFK Beogradom osvojio i Kup Jugoslavije 1966. godine, a bio je i vicešampion države.

Kao tinedjžer je stigao u OFK Beograd iz rodne Ivnajice, a na Karaburmi se zadržao idućih 10 godina, kada je odlučio da ode u inostranstvo i zaigra u Nemačkoj za Frajburger FC. U dresu OFK Beograda je odigrao 206 utakmica i postigao je 16 golova, što i nije čudo jer je igrao naspoziciji štopera.

Sportski žurnal je u svom tekstu otkrio i kako je Blagoje postao legenda.

- Upisan je i u istoriju engleskog fudbala. U polufinalu Kupa kupova 1962/63. vodio je žestoke duele sa najboljim strelcem Totenhema Džimijem Grivsom. Nemoćan da postigne gol, Englez je u jednom duelu udario Krivokuću i dobio crveni karton. Grivs je postao prvi engleski igrač isključen u međunarodnoj utakmici, pa su se pred revanš u Londonu novinari tiskali da vide igrača koji je iznervirao Grivsa - istakao je list u svom tekstu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    17. jul 2023 | 09:12

    Saučešće porodici i OFK - Beograd !

  • JS

    17. jul 2023 | 11:40

    Sećamo se Blagoja.⚽️ Iskreno sučešće porodici, porodici pravog, njegovog OFK Beograda i prijateljima. Počivajte u miru veliki Krivokuća.🙏🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA