Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezdin gest za Kosovo stigao i do Izraela

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli su, podsetimo, donirali 50.000 evra

  • 7
FK Crvena zvezda Foto: FK Crvena zvezda

Gest čelnika Crvene zvezde da novac osvojen na turniru u Rusiji uplati za Narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji, imao je jak odjek kod navijača srpskog šampiona koji su na društvenim mrežama podržali ovakvu odluku!

I ne samo navijači, jer su o ovom gestu pisali i izraelski mediji, odnosno jedan od njihovih renomiranih portala "One", kao i Poljaci koji su takođe na Tviteru pohvalili ovakvu odluku srpskog šampiona.

- Uspesi Crvene zvezde su podvizi za dobrobit srpskog naroda, uvek je tako bilo i biće. Odlučili smo da nagradu povodom osvajanja “Pari kupa” u Sankt Peterburgu u celosti doniramo Narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji, kako bismo bar malo pomogli našem ugroženom narodu kome je svaka finansijska podrška izuzetno važna radi opstanka na vekovnim ognjištima. Želimo da sačuvamo naše Kosovo. Nastavićemo da pomažemo onima koji su najugroženiji, jer je Crvena zvezda uvek bila tu za svoj narod koji je čini velikom - rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić nedavno.

Nije prvi put ove godine da je Zvezda pomogla srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, pošto su crveno-beli početkom januara, odnosno za Božić, uplatili 20.000 evra.

Zvezda je godinama unazad odlazila na KiM kako bi igrala prijateljske utakmice. Prva je odigrana je 4. maja 2015. godine kada je Zvezdina delegacija posetila Gračanicu i odigrala humanitrani meč u okviru akcije "Igrajmo za bebe na Kosovu". Tada je Zvezda posle dugog niza godina gostovala na Kosovu i odigrala prijateljski meč protiv FK Gračanice.

Već 19. maja 2016. godine, Zvezda je ponovo bila u Gračanici, kada su navijači srpskog šampiona iz tog mesta donirali Eparhiji raško-prizrenskoj novčanu pomoć od skoro pola miliona dinara! Novac je prikupljen od prodaje ulaznica i pića na humanitarnoj utakmici između Crvene evezde i Gračanice.

Zvezda je 23. maja 2017. igrala u Gračanici, kada je odigran prijateljski meč humanitarnog karaktera sa istoimenim fudbalski klubom. Takođe, vredi pomenuti da je Zvezda, zajedno sa svojim navijačima, često organizovala humanitanre koncerte na Marakani kao vidi pomoći srpskom narodu na KiM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MOSSAD

    18. jul 2023 | 09:42

    bravo

  • taifun

    18. jul 2023 | 09:42

    Vraćaju im ono što su im oteli preko Nebojše Čovića. Problem je što je uzeo mnogo više nego što je donirano

  • Ljuba

    19. jul 2023 | 06:38

    Mogo bi onaj rumenko da donira €10 nakupio se toliko para i jos mu nije dosta, jednog dana ima da padne ko sveca kad porumeni od pritiska. Ali poznato je da je grobarski tim cicijaskiklub i nikome nista ne donira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA