≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Saznajemo! Ovo je Partizanova transfer bomba: Kalulu stiže u Humsku!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nekadašnji ofanzivac Liona, prethodne dve godine udarna igla Sošoa, stiže u Humsku

  • 34
Aldo Kalulu, FK Lion Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP / Profimedia

Nedavno je Frenk Kanute otvorio vrata pojačanja Partizana iz Sošoa, a njegovim putem će i daleko poznatiji saigrač – Aldo Kalulu (27), saznaje Telegraf!

Krilni napadač u Humsku stiže kao slobodan igrač i predstavljaće kapitalno pojacanje u ofanzivnom delu tima!

Crno-beli su upravo zahvaljujući vezisti iz Senegala dobili značajne odgovore o karakteristikama Kalulua, koji je raskinuo važeći ugovor sa francuskim klubom i u Beograd stiiže “čistih papira”. Naime, Sošo je kažnjen od strane Francuske fudbalske federacije zbog nemara vlasnika iz Kine, jer nisu mogli da garantuju novac za budžet u narednoj sezoni Lige 2, te su momentalno preseljeni rang niže, a fudbaleri, makar nosioci igre su dobili odrešene ruke u izboru nove sredine.

Kalulu je posle odlaska iz Šošoa, gde je u protekloj sezoni odigrao 38 utakmica (šest golova i tri asistencije) bio na meti Nanta, Amijena, Meca i Makabija iz Haife, ali nije žurio sa odlukom. U međuvremenu u Humsku je stigao Kanute i ljudi iz kluba, koji su već dobili preporuku za krilnog napadača, dobili su informacije iz prve ruke od čoveka koji je sa njim delio teren.

Odlučeno je da se krene u pokušaj realizacije anagažovanja fudbalera, tim povodom je angažovan i jedan od srpskih agenata koji je svojevremeno dugo godina igrao na tlu Francuske i dobro poznaje prilike na tamošnjem tržištu kako bi pomogao u eventualnom zaključenju posla.

Stigao je ubrzo odgovor da je igrač zainteresovan da pregovara sa Partizanom, pa su dve strane stupile u ozbiljniji kontakt i tokom proteklog vikenda kada je ugovoren i Kaluluov dolazak u Beograd.

Fudbaler je u društvu dva agenta i brata stigao u utorak u srpsku prestonicu, više u “izvidnicu”, baš kao i Kanute nedavno, ali je putovanje okončao istovetno kao i saigrač – sa željom da ostane i postane igrač Partizana.

Crno-beli su još preko agenata u načelu dogovorili uslove sa fudbalerom o ugovoru na tri godine, Kalulu je razgovarao sa sportskim direktorom Ivicom Kraljem, generalnim direktorom Milošem Vazurom, ali i trenerom Igorom Duljajem, tada je i doneo odluku da dođe u Beograd, a posle je sve bilo daleko lakše po crno-bele...

Lion, Švajcarska, pa nazad u Francusku

Aldo Kalulu, FK Sošo, FK Partizan Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Karijera Kalulua je počela u Francuskoj, gde je i rođen, iako mu poreklo vodi iz Ruande i Konga, za čiju reprezentaciju je debitovao u martu ove godine. Sa fudbalom je počeo u Fonsu i Lionu, gde je prošao mlađe selekcije.

Od 2013. je priključen B selekciji pomenutog francuskog velikana, a dve godine kasnije i najjačem timu u kome je proveo tri sezone, uz pozajmice u Rems i upravo Sošo, gde je u prvom mandatu proglašen za igrača sezone.

Vratio se potom u Lion, ali ga je ubrzo otkupio Bazel za sumu od preko dva miliona evra, međutim u Švajcarskoj se nije najbolje snašao, Statistika mu nije išla u prilog, te se posle tri sezone i jedne pozajmice u Svonsi vratio u Sošo, gde je ponovo igrački “progledao”. U prethodne dve sezone je odigrao 74 utakmice za pomenuti klub, postigao 14 golova i bio nezamenljiv u postavi.

Što se igračkih karakteristika tiče, Kalulu je zapravo fudbalski “atomski mrav”. Visok je samo 166 centimetara, ali je ekstremno brz i snažan. Igrao je na sve tri pozicije u napadu, najčešće kao centralni ili drugi napadač, ali i kao krilo gde će ga u Partizanu verovatno najviše i koristiti. Izuzetno pokretljiv, agilan, eksplozivan, niskog težišta, mogao bi da donese crno-belima različita rešenja u poslednjoj trećini terena i značajno podigne kvalitet koji trenutno nije na očekivanom nivou.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    19. jul 2023 | 17:44

    Na 30 utakmica u 2 ligi Francuska dao 1 gol bas je Bomba

  • Ivica

    19. jul 2023 | 17:50

    Dobro došao Kalulu. ! Želim ti uspešnu sezonu u našoj Svetinji.

  • GP

    19. jul 2023 | 17:27

    E sad sam ubijeđen da ćemo biti treći.Još Ćićolina i pali se mašina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA