Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednom od najboljih strelaca Primere potvrđena kazna na 4 godine zatvora zbog seksualnog napastvovanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mina je osuđen zbog napastvovanja devojke u noćnom klubu u Almeriji 2017. godine. On i još jedan optuženi su sa dvojicom prijatelja seksualno su zlostavljali devojku, iako ona nije pristala ni na jedan od opisanih događaja

  • 0
Santi Mina Foto: Profimedia

Santi Mina, fudbaler Selte, potvrđena je četvorogodišnja zatvorska kazna. Žalbeno veće Civilnog krivčnog suda Španije potvrdilo je presudu koju je izrekao sud Almerije fudbaleru zbog seksualnog zlostavljanja.

Jedino što je promenjeno, jeste da je usvojen zahtev njegove odbrane da se novčana kazna smanji sa 50.000 evra na 25.000 evra koliko će napadač morati da plati na ime nematerijalne štete žrtvi.

Njemu je sada preostala još samo mogućnost žalbe Vrhovnom sudu Španije. Zbog toga još neće biti sproveden u zatvor odmah.

Mina je osuđen zbog napastvovanja devojke u noćnom klubu u Almeriji 2017. godine. On i još jedan optuženi su sa dvojicom prijatelja seksualno su zlostavljali devojku, iako ona nije pristala ni na jedan od opisanih događaja.

Njegovi advokati su tvrdili da je ona pristala na "seksualnu interakciju" međutim, nisu to uspeli da dokažu na sudu.

Žalbeno veće je navelo da nema dokaza da je žrtva dala pristanak na bilo šta što se dogodilo, ali je ipak napomenulo da u njenim izjavama postoje određene kontradiktornosti. Odbačeni su navodi odbrane da je jedina želja tužilje da dobije veliku novčanu nadoknadu i navodi da je njeno svedočenje bilo takvo da je inkriminisala i samu sebe i da zapravo u prvom momentu nije ni tražila nematerijalnu odštetu, već je to učinila tek nakon što joj je sud ukazao na tu mogućnost.

Fudbalerove tvrdnje da nije "ni pipnuo" devojku opovrglo je to što je u njenom vaginlnom brisu pronađena njegova DNK. Posle toga je tvrdio da je ipak imao odnose s njom, ali da je ona pristala na to.

Mina se inače prošle nedelje priključio treninzima kluba, ali je pitanje da li će ostati i dalje na pripremama posle ovakve presude.

(Telegraf.rs)

Video: Sa travnatog terena pravo iza rešetaka: Fudbaleri koji su završili u zatvoru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA