≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dmitrović odbranio dva penala i Sevilji obezbedio prvi trofej u sezoni!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maestralna penal serija srpskog golmana

  • 0
Marko Dmitrović Foto: Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Takmičarska sezona je tek na svom početku, a već smo dobili nosioca prvog pehara. Takmičenje koje je u premijernom izdanju predstavljeno pod nazivom UEFA KONMEBOL klub čelendž ubuduće će biti sastavni deo priprema za one ozbiljnije izazove koje ekipe očekuju.

Pobednik Lige Evrope Sevilja i osvajač Kopa Sudamerikana Independijente Del Valje sastali su se na "Ramon Sančez Pishuanu" i kako to obično biva kada duel ode u penale pobedu je upisao španski klub.

Nije Sevilja igrala u punom sastavu što je ekvadorska ekipa iskoristila u desetom minutu i preko Lautara Dijaza kaznila veliku grešku. Imao je domaćin od tog momenta inicijativu, posebno u finišu drugog poluvremena i nekoliko velikih promašaja iz izglednih pozicija, a gol je konačno došao u prvom minutu sudijske nadoknade.

Pedro Ortiz je iz neposredne blizine pogodio i odveo susret u jedanaesterce.

Tu je junak bio srpski golman Marko Dmitrović. U prvoj rundi je zaustavio šut Lorenca Faravelija, u trećoj Marsela Morena, pa je Sevilja sa 4:1 rešial penale u svoju korist.

Nemanja Gudelj nije igrao za pobednički tim koji je poneo pehar nazvan po Antoniju Puertu, nekadašnjem fudbaleru Sevilje koji je preminuo od posledica srčanog udara 2007. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA