Vreme čitanja: oko 1 min.

Dinamo Zagreb predstavio retro dresove: Slični su kao oni iz 1990. kada je Boban napao policajca protiv Zvezde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žele Zagrepčani da ispoštuju tradiciju i održe kult dresova

  • 0
Zvonimir Boban, Dinamo Printskrin: Youtube / roncce

Dok se čeka da startuje Superliga u Srbiji, HNL u Hrvatskoj je spreman za svoju premijeru. Ni manje, ni više, premijera tamošnjeg prvenstva će biti utakmica između Dinamo Zagreba i Hajduka, koji će odmeriti snage na Maksimiru.

Dinamo Zagreb i Hajduk su već odigrali jedan meč u novoj sezoni, kada su Zagrepčani slavili sa 1:0 i tako osvojili Superkup Hrvatske, i to nakon što je trener Splićana isključen u 45. minutu meča.

Međutim, Superkup i nije bio primarni cilj niti jedne od ekipa, te ono pravo tek sada počinje, dok je Dinamo predstavio i nove dresove za sezonu, koji imaju određenu "težinu" i tradiciju u njihovoj istoriji. Naime, Dinamo je sklopio saradnju sa Adidasom, a dresovi su inspirisani onima u kojima je ovaj klub došao do titule 1940. godine.

Ali, takođe podsećaju i na dresove koji su naširoko poznati kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji. Dinamovi novi dresovi su identični kao oni 1990. godine, kada se desila velika gužva i frka na stadionu Maksimir, kada je trebalo da odigraju utakmicu Zvezda i Dinamo, a kada je Zvonimir Boban napao policajca.

Zvonimir Boban je tada postao heroj svog tima, dok je i sam policajac kojeg je napao kasnije istakao da bi verovatno i ubio fudbalera samo da nije bilo trenera Zagrepčana da ga smiri.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi ekskluzivno o Maksimiru 1990: Boban je upao u našu svlačionicu, bio sam uplašen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA