Vreme čitanja: oko 1 min.

Fiorentina pred gostovanje Zvezdi dovela igrača na koga je do sad potrošeno više od 120 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

I ponovo će neko dati milione za njegovu pozajmicu

  • 0
Fiorentina - Vest Hem Foto: Tanjug/AP

Artur Melo, fudbaler na koga su klubovi do sada protraćivali novac, stigao je u Firencu.

Brazilac je posle još jedne očajne sezone u još jednom velikom timu, uspeo opet da pronađe uhlebljenje i to u finalisti Lige konferencija.

Ostao je i dalje pod ugovorom sa Juventusom, ali je došao na jednogodišnju pozajmicu u "violu" koja će koštati 4 miliona evra. Uz to će Fiorentina imati pravo da ga otkupi na kraju sezone za još 20 miliona evra.

Artur je postao sinonim za igrača koji ne samo da nije opravdao velika očekivanja, već igrača za koga velikani daju ogroman novac iako nigde nije uspeo da se nametne i da igra.

Barselona ga je svojevremeno platila Gremiju 31 milion evra. Ali posle dve očajne godine je prešao u Juventus za neverovatnih 80,6 miliona evra (prema podacima na Transfermarktu, ali to je verovatno prebijeno kroz transfer Pjanića u Barselonu).

U Juventusu opet nije za 2 godine pokazao ništa, pa je prošle godine u sam smiraj prelaznog roka, kada je Liverpul bio u žurbi da dovede vezistu, stigao na "Enfild" na pozajmicu od 4,5 miliona evra. Međutim, ni tu ga nije bilo maltene ni na klupi za rezerve.

Inače, kada se sve to sabere, zaključno i sa sumom koju će za njegovu pozajmicu platiti Fiorentina dobija se cifra malo veća od 120 miliona evra.

Brazilac će priliku da debituje za novi tim imati sledeće srede u Beogradu, kada italijanska ekipa gostuje Crvenoj zvezdi na stadionu "Rajko Mitić" u prijateljskom meču.

(Telegraf.rs)

Video: Stanković o Mihajloviću, Zvezdi, "pogibiji" u Sampdoriji...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA