≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta će biti sa Superligom: Evo zašto je ponedeljak "dan D", Kolubara najverovatnije istupa sama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postoje samo dve opcije - SL sa 16 ili 17 klubova

  • 7
FSS Stara Pazova Foto: Nikola Tomić

Iako je Superliga Srbije u petak (21. jula) trebalo konačno da dobije raspored za narednu sezonu, čelnici Fudbalskog saveza Srbije prolongirali su konačan sastav kalendara za ponedeljak 24. jul za kada je zakazana sednica Zajednice SL.

Razlog je taj što i dalje nije poznato hoće li takmičenje imati 16 ili 17 klubova, nakon što je CAS u petak ujutru smanjio Kolubari kaznu sa devet na šest oduzetih bodova. Kao što smo javili, to znači da bi klub uz Lazarevca trebalo da igra elitni rang i naredne sezone.

Ponedeljak je krajnji datum kada bi trebalo da se izvuku brojev i da se reguliše raspored, a pred FSS je 48 sati vremena da reše ovu situaciju na što bezbolniji način. Kako? To samo oni znaju, jer bi srpski fudbal bio jedini na svetu koji ima neparan broj timova.

- Lično ne bih voleo da imamo 17 klubova, jer će se to osetiti. Biće krnje, opor utisak da neko odmara vikendom. Dakle, ili 16 ili 18 klubova - rekao je na ovu temu generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, tokom razgovora sa medijima u petak.

FK Partizan - FK Kolubara Foto: MN Press / Marko Metlaš

Ono što je svakako najbitnije u celoj ovoj priči jeste to da je NAMEŠTANJE POTVRĐENO i da Kolubara uopšte nije nevina u ovom slučaju. Tačnije, u klubu se nisu nadali da će Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) samo umanjiti kaznu - već da će ih u potpunosti amnestirati.

Stoga u klubu iz Lazarevca, nezvanično saznajemo, razmatraju da se sami povuku iz Superlige, što bi verovatno bio i pravi potez. Častan, pre svega. Da li će tako i biti, ostaje da se vidi u ponedeljak.

Jedno je sigurno - Superliga sa 17 klubova bi bila loš imidž za srpski fudbal, ujedno i pokazatelj da sa nečasnim radnjama i te kako možeš da se izvučeš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вазура

    21. jul 2023 | 19:03

    Опет се Терза МАЂИЈА пита?!

  • 💰

    21. jul 2023 | 19:39

    Rešenje je 18 klubova.

  • Srbin

    21. jul 2023 | 21:34

    Logicno je da istupi sama bar ce igrati u 2 ligi. Da je pravde za namestanja bi trebala biti kaznjena i izbacena u opstinsku ligi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA