≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kolubara "ušla u rat" sa FSS: Plasiraju neistine i vode negativnu kampanju protiv nas

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žestok odgovor kluba iz Lazarevca usmeren ka FSS

  • 9
Fk Kolubara - Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

Kolubara iz Lazarevca oglasila se saopštenjem povodom informacija da, uprkos smanjenoj kazni zbog nameštanja utakmica, ipak neće igrati u Superligi naredne sezone.

U ponedeljak se očekuje konačna odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza o tome koliko će timova učestvovati sledeće sezone u najjačem rangu srpskog fudbala, a sve infomacije kažu da će se ostati na 16. Samim time je pitanje ko će biti taj 16. tim?!

Da li će to biti Lazarevčani za koje je dokazano da su nameštali, bez obzira na to što im je Sud za sportski abitražu smanjio kaznu sa 9 na šest oduzetih bodova, ili će to biti Radnik iz Surdulice koji je sa smanjenjem kazne Kolubari upao u opasnu zonu iako je opstanak obezbedio kroz baraž.

Povodom cele situacije oglasio se i klub iz Lazarevca saopštenjem koje prenosimo u celosti.

- Nakon što je CAS doneo odluku i dostavio izreku strankama, FSS intenzivno vodi negativnu kampanju protiv Kolubare svesnim i namernim lošim i netačnim tumačenjem izreke odluke, čije obrazloženje još uvek nije napisano i dostavljeno strankama. FSS je na prvoj stranici sajta okačio vest netačne sadržine 'CAS potvrdio krivicu Kolubare i ispravnost sprovedenog postupka pred organima FSS'.

- Polazeći od stvarne sadržine izreke CAS odluke, jasno je da ova vest ne sadrži nijedan tačan navod. Niti se potvrđivanje krivice Kolubare izričito spominje u izreci odluke, niti je tačno da je CAS potvrdio ispravnost postupaka vođenih pred FSS. CAS je u celosti poništio odluku FSS i doneo novu.

- U toj novoj odluci, CAS je primenio član 83 i oduzeo šest bodova Kolubari, *verovatno* jer je FSS tvrdio da su mnogobrojni klubovi na isti način kažnjeni (bez dokaznog postupka), te bi potpuno usvajanje žalbe dokazalo manjkavost Disciplinskog pravilnika i ugrozilo druge postupke vođene po istom osnovu.

- Podrazumevajući da je Kolubara oslobođena disciplinske odgovornosti za navodno nameštanje utakmice protiv Mladost GAT jasno je da CAS nije potvrdio ispravnost sprovedenog postupka pred FSS, već je poništio odluku zbog nezakonitosti kojih je bilo previše.

- Osim netačnih činjenica plasiranih na sajtu FSS, odmah su se pojavili novinski članci, u kojima su ove netačne činjenice ponovo interpretirane i predstavljene širokoj javnosti.

- U senzacionalističkim novinskim člancima išlo se i korak dalje, te je pored standardnog navođenja kako je bizarno to što Kolubara ostaje u Superligi Srbije, iako je nameštala mečeve, lažno navedeno kako Kolubara samoinicijativno istupa iz lige?! Naravno da je sve navedeno neistina.

- Diskriminatorska praksa FSS prema Lazarevčanima, koja je u izraženom intenzitetu postojala i do sada, nastavlja se i ogleda u tome što je Kolubara jedini od osam klubova za koje su stigli UEFA izveštaji (Spartak, Mladost GAT, RFK Novi Sad, Radnički Beograd, Radnički Sremska Mitrovica, Radnički Niš, Napredak) kojem su oduzeti bodovi, dok za neke od njih postupci još nisu pokrenuti.

- Zbog navedenog, Kolubara smatra da nisu istiniti navodi da će FSS doneti odluku o izbacivanju Kolubare, jer bi to predstavljalo nasilno izbacivanje kluba iz Superlige bez presedana - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: CAS potvrdio da je Kolubara nameštala, FSS radio po zakonu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    23. jul 2023 | 17:51

    Džajo? Nedimoviću? Lepo ste počeli...

  • Nervozni moler

    23. jul 2023 | 21:38

    Gospodine Nedimovicu,bolje Da ne pricate O pravilnicima FSS,to sto radite U FSV je cista sramota,na tenderu prodajete ulazak U visi rang.Ko placa vise!!!Vas Radnicki íz SM onomad na Isti nacin U PLS.Sad su I oni na skeneru za namestavanje.O Tome se cuti.Sve sami strucnjaci za fudbal,najveci vas domet sremska liga,pritom se krijete Iza Dzajica,kome svaka cast ,Ali vreme proslo.Pustite ljude koji znaju koji imaju reputaciju U svetu fudbala,ma kako se zvalo,Da nas vrate U normalan kolosek.Dosta mi vas je,dosta jé bilo Zeka,Bjeka,Dzaja.Uostalom,koga interesuje moj stav,jedno jé sigurno,sveca vam polako sagoreva

  • POLITIKU UGURALI u sport

    23. jul 2023 | 23:28

    SURBAT ,DZAJO, NEDIME SRAM VAS BILO. NIJE VAM FSS PRIVATNA KUCA. STIDITE SE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA