≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pešić otkrio zbog čega Jokić ne igra za Srbiju: "Nije spreman da preuzme odgovornost"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sada je i zvanično - bez Nikole na Mundobasketu

  • 57

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić potvrdio je da centar Denvera Nikola Jokić neće nastupati za Orlove tokom predstojećeg Svetskog prvenstva!

Ujedno, Pešić je tokom okupljanja nacionalnog tima, kada je u ponedeljak pročitao širi spisak, otkrio i razloge Jokićevog neigranja.

- Sa njim je obavljeno nekoliko razgovora. To su najbolji razgovori koje sam imao sa nekim od igrača koji ne mogu da se odazovu. On fizički i mentalno nije spreman, nije spreman da preuzme odgovornost koja se očekuje od njega - rekao je Pešić koji se osvrnuo i na ostale koji nisu na spisku:

- Lučič je otišao na operaciju, Kalinić je rekao da mentalno i fizički nije spreman. I on je imao određenih telesnih problema, Mitrovića smo želeli da stavimo na spisak, i on je zamolio da ga ovog leta oslobodimo. Želeo bi da sanira sve povrede i da se pripremi za sledeću sezonu. Kad je u pitanju Micić, drugo smo razgovarali i zamolio je da ove godine preskoči. Imao je tešku sezonu sa puno povreda. Poptisao je novi ugovor, morao je da ostane tamo tri nedelje na treninzima. Obnovio je povredu ramena, nalazi se pod terapijama. Njegovo stanje fizičko nije dobro.

KSS, Konferencija za medije Foto: Nikola Tomić

Istakao je Pešić i da je Jaramaz povređen, da je pod terapijama, kao i da Stefan Jović ima određenih zdravstvenih privatnih problema u porodici, te da Aleksej Pokuševski još nije dobio dozvolu Oklahome da nastupa.

Takođe, Pešić se još jednom osvrnuo na otkazivanje, pa i Jokićevo.

- Prave istina je ova koju ja saopštavam i nemam nijednog razloga da ne kažem pravu istinu. Sa svima je obavljen razgovor i morate da znate da su se priporiteti sportista promenili. Nisu više kao pre 20 godina. A i tada je bilo otkazivanja, a mi to zaboravljamo. I ja kad sam vodio reprezentaciju u prvoj etapi iz različitih razloga. I NBA i glavni igrači. Pa i legende više nisu želele da igraju. Nisu bili spremni da odgovore zahtevima. Da ulazimo u detalje, da kažemo za ovoga i onoga... Kažem vam da su razgovori bili na gospodskom i drugarskom nivou. Da ja to prihvatam, žao mi je, i ja sam malo razočaran ako neki igrači nisu u mogućnosti da igraju. Naši ciljevi se neće menjati, isti su, želimo da idemo na OI po svaku cenu. Siguran sam da ovim momci koji su tu spremni su da daju maksimum.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Molba

    24. jul 2023 | 16:57

    Molimo sve sportske novinare da više ne pišu o onima koji nisu mentalno spremni da brane boje svoje zemlje. Narod nije mentalno spreman da sluša njihove razloge.

  • moki

    24. jul 2023 | 16:55

    Pa bre niko ti nista ne bi rekao da igras i ne osvojimo nista.,, Samo da se boris za zemlju i za grb kao oni klinci na Kosarama.. Eeee Srbine cudna sorto!!!😂😂😂

  • Nema veze

    24. jul 2023 | 16:45

    Nek igra za ameriku udarile pare u glavu SRAMOTA od jokica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA