Vreme čitanja: oko 1 min.

Zrinjski upozorio navijače zbog Borjana: UEFA ima nultu toleranciju za bilo kakvo vređanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da upravo golman Slovana iz Bratislave zbog svog porekla i izjava koje je davao bude na metu "Ultrasa" iz Mostara

  • 5
Milan Borjan, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Verovatno će čitav region gledati prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Zrinjskog i Slovana iz Bratislave, a jedan od razloga za to jeste i što će na njemu braniti Milan Borjan.

U Srbiji će se meč pratiti i zbog toga što je iskusni golman do pre nekoliko meseci bio kapiten Crvene zvezde, ali i zbog toga što se očekuje da će imati "vreo doček" na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Opšte je poznato da navijačku publiku Zrinskog, pre svega onu najvatreniju navijačku grupu koja se zove "Ultras" čini uglavnom hrvatskog stanovništvo u BiH, kao što je i poznato da je Borjan često izjavljivao da je on iz Knina, Republike Srpske Krajine, koju ne smatra delom Hrvatske, zbog čega je između ostalog bio i na meti hrvatskih navijača tokom Svetskog prvenstva u Kataru prošle godine.

Zato se očekuje da upravo on bude na meti domaćih navijača na ovom meču, posebno zbog najava da će ga "dočekati pakao" u Mostaru.

Povodom toga su se oglasili i iz Zrinjskog, te su uputili apel svojim navijačima da se suzdrže od vređanja Milana Borjana po bilo kakvom osnovu, kako ne bi izazvali neki incident i prouzrokovali kaznu klubu od strane UEFA.

- Podsećamo navijače na sve rigoroznija UEFA-ina pravila i nultu toleranciju prema bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja, pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren ili rasizma. Poštujmo protivnički klub, ali i najpre svoj jer samo zajednički stvaramo jak mostarski evropski Zrinjski - navodi se u apelu Zrinjskog.

Utakmica između Zrinjskog i Slovana počinje u 21h, a OVDE možete videti gde možete da gledate televizijski prenos.

(Telegraf.rs)

Video: Borjan skrivio penal, pa ga majstorski odbranio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA