≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznajemo: Partizan prodao golmana Popovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi golman u sredu putuje u Slovačku na završne pregovore i potpis ugovora sa Dunajskom Stredom

  • 13
Fudbal LIga Konferencija Nica Partizan Foto: Tanjug/AP

Najavili smo još početkom leta da će Partizan u velikoj rekonstrukciji tima početi od gol-linije, a tvrdnju je samo utemeljilo angažovanje Aleksandra Jovanovića, koji je, kako stvari stoje, ubrzao odlazak – Aleksandra Popovića. Kako Telegraf saznaje, mladi čuvar mreže karijeru nastavlja u Dunajskoj Stredi, vicešampionu Slovačke.

Dogovor dva kluba, crno-belih i Dunajske Strede, je u utorak ušao u samu završnicu, te je Popović dobio dozvolu da napusti ekipu i u sredu otputuje u Slovačku na lekarske preglede i dogovor u vezi sa ličnim uslovima posle čega će potpisati višegodišnji ugovor.

Rekosmo već, ovakav epilog se mogao naslutiti još pod prošle zime kada je u Humskoj doneta odluka da se od ovog leta promeni dobar deo tima i da sve počne upravo od golmana, gde je procenjeno da je neophodna nova energija i veće iskustvo, oličeno u Aleksandru Jovanoviću.

Tim povodom je Popoviću i njegovom zastupniku Zoranu Stojadinoviću pre mesec dana predočeno da je golman ima “zeleno svetlo” da napusti Partizan ako se pojavi prava ponuda, da mu klub neće praviti probleme, ali da neće postojati ni najmanji problem ukoliko do transfera ne dođe.

Fudbal LIga Konferencija Nica Partizan Foto: Tanjug/AP

Poruka je bila ipak jasna, tako da je Popović odradio pripreme sa crno-belima, ali je sačekao prvu opciju koja mu se dopala, a koja je došla iz Slovačke, od Dunajske Strede, kako bi promenio sredinu.

Popović je dete Partizana, prošao je mlađe selekcije kluba iz Humske, a prvom timu je priključen 2018. godine. Isprva je bio rezerva, čak je bio pozajmljivan i filijali Teleoptiku, a ustalio se među stativama posle odlaska Vladimira Stojkovića u Al Feihu. Imao je tokom mandata u prvom timu uspone i padove, što je i normalno za mladog čuvara mreže, ali je promena kursa celog kluba ovoga leta uslovima i da sreću potraži na drugom mestu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA