Vreme čitanja: oko 1 min.

FSS obustavio disciplinski postupak protiv Kolubare, šta će sada biti?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tu odluku donela je Komisija za licenciranje FSS. A disciplinski inspektor je po sasvim drugom osnovu tražio da se Kolubara odmah suspenduje i prebaci u niži rang ili čak vrati u najniži rang takmičenja

  • 24
FK Partizan - FK Kolubara Foto: MN Press / Marko Metlaš

Disciplinska i etička komisija FSS na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem obustavila je postupak protiv Kolubare i stavio van snage sprovedene po osnovu odluke koju je doneo samo dva dana ranije, piše Mozzartsport.

Međutim, to ne znači da se Kolubara i vratila u Superligu, jer ona nije ni žrebana pošto joj je FSS, tačnije nadležna komisija, oduzela licencu zbog toga što je na stadionu imala 90 stolica manje od minimalnih 2.000, te zato što je, kako tvrde u Savezu, dostavila lažne podatke o generalnom sekretaru Marti Ristivojević, koja još od kraja maja ne radi u klubu.

Tu odluku donela je Komisija za licenciranje FSS. A disciplinski inspektor je po sasvim drugom osnovu tražio da se Kolubara odmah suspenduje i prebaci u niži rang ili čak vrati u najniži rang takmičenja.

Disciplinska i etička komisija je odmah i suspendovala Lazarevčane, ali samo dok traje postupak, koji je sada prekinut. Zašto? Zato što je posle uvida u presudu Suda za arbitražu u Sportu (CAS) zaključeno da se svi navodi iz tužbe disciplinskog inspektora odnose isključivo na utakmicu Kolubara – Spartak Subotica.

Međutim, Kolubara još nema licencu i nije superligaš. Da li će se to promeniti tri dana pre početka sezone? Zavisiće verovatno od odluke CAS, koji u četvrtak treba da se izjasni o novoj žalbi lazarevačkog kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NEDIM I SURBAT

    26. jul 2023 | 14:23

    STA CE BITI !? CIRKUS DRUGI DEO ! POLITIKA kolo vodi ,VRZINO kolo !

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    26. jul 2023 | 14:45

    Биће Звезда опет првак, опет дупла круна, ТСЦ, Чука и Воша бориће се за 2 место, а остали ће кмечати, можда тражити нову управу, неког критиковати...сваке године иста песма

  • Stevan

    26. jul 2023 | 14:34

    Pita da bih znao dali je zvezda namestala rezultate.Neka mi odgovori Dzajic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA