Vreme čitanja: oko 3 min.

Sad se svako trese od Crvene zvezde

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nije tu u pitanju samo ubedljiv trijumf protiv Fiorentine, ovde se radi o promeni DNK koju je Barak Bahar izvršio

  • 48
FK Crvena zvezda - FK Fiorentina Foto: Mileta Mirčetić

Euforija je čudo, zna brzo da te obuzme, da bude najlepši osećaj na svetu. Kako u životu, tako i u sportu. U ovom slučaju, konkretno, kada je u pitanju Crvena zvezda i njeni navijači!

Ne verujemo da je kod igrača taj osećaj euforije prisutan posle gaženja Fiorentine (5:0), ne verujemo jer im to Barak Bahar neće dozvoliti, dok kod najvatrenijih pristalica srpskog šampiona definitivno jeste!

Bilo je euforija i ranije, nekada su se zadržavale duže, nekada samo do prve utakmice, ali nikada navijači, pa i novinari, sa stadiona nisu otišli ovako "punih usta hvale" za sve ono što su crveno-beli pokazali u "generalci" protiv italijanskog kluba. Pa i tokom samih priprema.

A pokazali su da je ona stara Zvezda prošlost, da je Barak Bahar konačno uradio nešto što su na Marakani svi priželjkivali. Ukratko, doneo je moderan fudbal. Ono što je srpskom šampionu bilo potrebno kao žednom voda.

FK Crvena zvezda - FK Fiorentina Foto: Mileta Mirčetić

U modernom fudbalu nema emocija, to je čist profesionalizam. Igraš samo ako si 100 odsto spreman i ako si u tom trenutku najbolji. Ako možeš da odgovoriš zahtevima koji su pred tobom predstavljeni. Lepo je to Miloš Degenek nedavno sročio na promociji, da za Zvezdu može da igra samo onaj ko ima snage da nosi crveno-beli dres!

Ovi momci koje je Bahar "posložio" očigledno imaju. Visok presing, visok tempo, brz protok igre, nema izgubljene lopte, improvizacija na terenu, tačno se zna ko šta radi... Tako Zvezda trenutno izgleda. Ali ono što možda i najviše raduje jeste kako ekipa fizički stoji.

Ovih "nekoliko dana" pod komandom izraelskog stručnjaka doveli su u pitanje posao svih ranijih kondicionih trenera. Jer, nema kod Bahara one floskule da su "noge teške", nema stajanja ni u jednom trenutku. Ni kada druga postava uđe na teren, Zvezda fizički ne pada. Nastavlja da melje, da "davi" rivala. Da igra fudbal, a ne da jedva čeka kraj.

Barak Bahar FK Crvena zvezda - FK Fiorentina Foto: Mileta Mirčetić

Da se ne lažemo, imao je Barah veliku potporu u vidu funkcionera kluba koji su mu očigledno doveli šta je tražio. Igrače koji mogu da isprate njegove zahteve. Jednostavno, skoro svako pojačanje Zvezde je za sada pun pogodak (Glazer, Degenek, Stamenić, Olajinka, Kraso), ali ono što raduje navijače jeste i to da je Izraelac probudio neke starosedeoce - Mirka Ivanića, Kingsa Kangvu i Osmana Bukarija najviše.

- Gde je igrao ovaj Bukari prošle sezone - bila je konstatacija čuvenog sportskog novinara Rajka Delibašića, odmah nakon meča sa Fiorentinom, aludirajući na to da je potencijal reprezentativca Gane morao bolje da se iskoristi ranije.

Čak su i italijanski novinari, koji su boravili na Marakani u sredu veče, ostali u čudu zbog partije Zvezde za koju su rekli da je trenutno daleko ispred Viole. Zvezda je, s druge strane, ovim mečevima protiv Zenita Fenera i Fiorentine poslala jaku poruku fudbalskoj Evropi, da ih sada čeka nešto drugačije gostovanje u Beogradu.

FK Crvena zvezda - FK Fiorentina Foto: Mileta Mirčetić

Za razliku od prethodna dva puta kada su crveno-beli igrali Ligu šampiona, a kada su bili poželjan rival za sve, situacija je sada definitivno drugačija. Ova Zvezda, Baharova Zvezda, je postala klub za izbegavanje kada je u pitanju treći šešir.

Koliko god srpski šampion bude "molio Boga" da 31. avgusta ne dobije fudbalske ale (Mančester siti, PSŽ, Bajern, Real i ostali), tako će i te ale više gledati ka nekim drugim destinacijama. Pre nego ka prestonici Srbije.

A što se tiče Superlige, domaćim rivalima Zvezde se ne piše dobro...

(Telegraf.rs)

Video: Kako su kažnjeni fudbaleri Fjorentine posle debakla na Marakani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA