≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo! Partizanova "osveta" TSC-u: Aktivirana otkupna klauzula za Aranđela Stojkovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli pojačavaju i poziciju desnog beka koja je procenjena kao deficitarna

  • 18
Aranđel Stojković, FK Partizan, FK TSC, Fuseni Dijabate Foto: MN Press/Milan Rasic

Možda baš nije bilo planirano u ovom momentu, jer su neke pozicije u timu bile prioritetnije, ali su u Partizanu svakako procenili da im, pored levog beka, gde je prirodno došla zamena za Slobodana Uroševića i to u liku Nikole Antića, treba i – desni bek!

Izbor je pao na Aranđela Stojkovića (28), fudbalera TSC, koga su crno-beli danas angažovali, a da se prvi protivnik u Superligi (subota, 21.00, Arena sport) nije previše pitao, saznaje Telegraf.

Crno-beli su dva dana pre međusobnog meča aktivirali otkupnu klauzulu za defanzivca, koja je iznosila 150.000 evra i važila je do 31. jula, pa u principu i nije bilo značajnijih pregovora na relaciji klub-klub, jer nije bilo potrebe. Bila je to mala “osveta” Partizana prema TSC, koji je na početku prelaznog roka angažovao Miloša Pantovića koga su i crno-beli želeli.

Trener Igor Duljaj i sportski direktor Ivica Kralj su odavno obavili sastanak sa igračem i njegovim agentom, dogovor je lako postignut, pa je ostatak posla ostavljen za kasnije, dok se ne reše prioriteti u ofanzivnom delu tima, na kojima je Partiizan radio poslednjih dva meseca.

Vodili su se u Humskoj idejom da ubrzaju bokove, da ekstremno brzom Fuseniju Dijabateu na desnoj strani “dodaju” i beka koji može da ga isprati, da mu pomogne i defanzivno i ofanzivno, a u profil se uklapao Stojković, koji ima zavidno iskustvo u Superligi.

I nije prvi put da se crno-beli inetersuju za Stojkovića, bio im je interesantan još dok je bio član Spartaka iz Subotice, ali tada nije došlo do dogovora klubova, pa je ostao među “plavim golubovima”, a kasnije ga je fudbalski put odveo na drugu stranu.

Ovoga puta se kockice slažu i Stojković će biti jedno u nizu pojačanja kluba iz Humske u letnjem prelaznom roku, u kome je došlo do velike rekonstrukcije igračkog kadra.

Igrački, rekosmo već, Stojković ima potrebnu brzinu za poziciju koju pokriva, dobre ofanzivne karakteristike i mogućnost da se ponavlja na desnom boku tokom svih 90 minuta meča, uz dobar centaršut, pa i kombinatoriku na protivničkoj polovini. Takođe, ima mogućnost da u formaciji sa tri defanzivca u posednjoj liniji pokriva mesto desnog bočnog štopera, što daje i stručnom štabu širu mogućnost kombinovanja.

Sa fudbalom je počeo u školi Budućnosti iz Dobanovaca, gde su ga primetili tadašnji skauti Partizana i doveli u akademiju crno-belih, ali je kao senior prvi ugovor potpisao za BSK Borču, tadašnjeg superligaša.

Usledila je potom selidba u Spartak iz Subotice, gde je proveo dve godine, a potom ga je otkupila Vojvodina. Posle tri sezone u Novom Sadu, kao standardni prvotimac se preselio u TSC, na poziv Žarka Lazetića i u Bačkoj Topoli je takođe igrač od poverenja.

U protekloj sezoni je odigrao 32 utakmice, postigao gol i upisao četiri asistencije posle čega jei uzsledio poziv Partizana, odnosno trenera Igora Duljaja i sportskog sektora...

Zvanično predstavljanje Aranđela Stojkovića zakazano je za petak.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    27. jul 2023 | 16:12

    A pazi ove komentare ovi zvezdasi nmg da zive bez partizana pa to ti je toliki kompleks smo im nabili

  • 😅

    27. jul 2023 | 15:21

    Siroti mali franjevci propali.🔒

  • veljo

    27. jul 2023 | 15:02

    Ovi tudjmanovci tonu sve nize .Posle Srpski klubovi protiv njih ili Zvezdine filijale .Jel vidite da steslepi crevo u Srbiji.Hvala za objavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA