≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Timovi iz bivše Juge u kvalifikacijama za LK: Nesrećni Željezničar, Slovenci omanuli, Hrvatima dve pobede...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svako je svoju bitku vodio.

  • 3
FK Željezničar Foto: Armin Durgut / - / Profimedia

Neki timovi iz bivše Jugoslavije se imaju čemu radovati posle prvog meča druge runde kvalifikacija za Ligu konferencija, a neki će morati da peru mrlje u revanšu. Osim poraza Vojvodine na Kipru i Borca iz Banjaluke u Beču, još sedam timova iz bivše države su igrali i odlučivali o svojoj sudbini.

Maribor je na gostovanju remizirao protiv Diferdanža u Luksemburgu 1:1. Domaćin je poveo golom Erika u 25. minutu, da bi Slovenci odgovorili bukvalno u poslednjem, 96. minutu preko Jakupovića i sebi ipak nešto olakšali situaciju pred revanš.

Celje je poveo, a onda kasnije konstantno jurio rezultat protiv favorizovanog Guimaraeša, ali je na kraju poražen u goleadi sa 4:3.

Ne može se reći za Sloveniju da može biti zadovoljna u prvim sudarima, ali zato za Hrvatsku apsolutno može.

Rijeka je gostovala Dukađiniju na Kosovu i slavila sa 1:0, a istim rezultatom je Osijek pobedio mađarski Zalagerzeg na svom terenu.

Makedonski Škupi je u Skoplju poražen od Levskog iz Sofije sa 2:0, dok je tim rezultatom Sutjeska savladala Santa Kolomu u Crnoj Gori (2:0).

Na kraju programa, što se tiče ovog podnevlja, bio je Željezničar koji je imao pobedu u džepu, a onda je Nefči uspeo u Sarajevu da izvuče 2:2 u 95. minutu.

Domaćin je dva puta vodio golovima Haračića u 14. i Amoa u osmom minutu nadoknade prvog poluvremena, a dva puta je gost uzvraćao - autogolom Kosorića u 44. i pomenutom 95. minutu kada je Hadžijev ispostavio egal.

(Telegraf.rs)

Video: Trening fudbalera Vojvodine na Kipru pred utakmicu sa ekipom Apoela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA