≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Remi TSC-a i Partizana: Očajni sudija Mitić "prva zvezda" derbija Superlige

Vreme čitanja: oko 9 min.

Meč je prošao u znaku dobrog fudbala, ali i nekih odluka sudije koje su uticale na utakmicu

FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

Utakmicu kakva se samo poželeti može po ko zna koji put su odigrali TSC i Partizan, borbenu, efikasnu, punu preokreta i naboja, promašenih jedanaesteraca, koju čak ni očajni sudija Milan Mitić nije uspeo da pokvari. Remizirali su crno-beli i TSC sa 3:3, a golove su postigli Goran Antonić, Ifet Đakovac i Nemanja Stojić za TSC, odnosno Bibrs Natho. Kristojan Belić i Mateus Saldanja...

Navikli su TSC i Partizan navijače na sjajne mečeve u minule dve godine, nisu spustili standarde ni u prvom meču u novoj takmičarskoj sezoni, u kome su za poluvreme postigli čak četiri gola! Istina, prvih 45 minuta mogu se podeliti u tri faze – furiozni početak, nešto usporeniju “razradu” i atomsku završnicu u kojoj su u nekoliko minuta mreže zatresene tri puta.

Počelo je žestoko sa obe strane, već posle 120 sekundi TSC je imao dve kolosalne prilike, prvo preko Stanića, kada je intervenisao golman Nemanja Stevanović, da bi odbijenu loptu zahvatio Đakovac, no, Svetozar Marković je spasao Partizan reagujući na gol liniji.

Uzvratili su crno-beli posle akcije Natha, Nikolića i Kvinsija Meniga, čiji lukav udarac je nekako neutralisao golman Ilić i skrenuo loptu u korner. Ipak, bio je to samo trenutak slabosti TSC, koji je znalački koristio slabu igru odbrane crno-belih, posebno na levom boku, gde je iz napada u napad “pucalo” i otvarao se prostor za Cvetkovića, odnosno Stanića i Stojića, jer ni Antić, ali ni Menig nisu obavljali defanzivne zadatke kako treba.

FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

Tu cenu je Partizan platio u 12. minutu, kada je posle dužeg napada i prebačene lopte sa levog na desni bok, upravo Cvetković ostao gotovo nebranjen, potom je pogledao i vratio povratnu za Antonića koji se pojavio iz drugog plana. Silovit udarac je “bežao” od Stevanovića i završio u daljem gornjem uglu – 1:0.

Samo nekoliko minuta kasnije, domaćin je propustio veliku priliku da nokautira Beograđane, jer očajno postavljanje posle prekida iznedrilo zicer za Ćalušića čiji udarac glavom je završio pored dalje stative.

Primljeni gol je u velikoj meri uticao na tim Igora Duljaja, pokušavao je Partizan da se stabilizuje, tražio sebe, tek sporadično preteći preko Severine i Meniga, ali bez konkretnih rešenja u poslednjoj trećini. Nije više “zapinjao” ni tim Žarka Lazetića, kako da su pomislili da će crno-beli sami sebe pobediti, te dobrih 20-tak minuta, sem borbe između dva kaznena prostora, nije donelo Bog zna kakav fudbal.

A, onda furioznih desetak minuta završnice, pre svega u režiji Partizana koji je od za tri minuta potpuno preokrenuo rezultat u svoju korist! Oba gola crno-beli su dali posle velikih grešaka igrača TSC u opasnoj zoni, što je Duljajev tim surovo kažnjavao.

Prvo je u 40. minutu Kuveljić prodao loptu na 25 metara od gola, ona je došla do Kanutea, koji ju je sjajno provukao ka Bibarsu Nathu, a Izraelac majstorski u prijemu iz okreta pogađa same raklje Ilićevog gola za – 1:1.

FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

Dva minuta kasnije, Ćalušić je takođe napravio kolosalnu grešku, posle koje su crno-beli munjevito odigrali akciju preko Meniga, Natha koji je centrirao ka Nikoliću, a napadač sjajno propustio loptu kroz noge i ostavio Kristijana Belića samog pred nebranjenom mrežom – 1:2!

U tom momentu TSC je bio na konopcima, već je isticalo vreme za kraj prvog dela, a onda jedna od retkih grešaka Franka Kanutea, dozvolio je da mu loptu, koju je želeo da izbaci, “skine” Stanić, posle čega je usledio minimalan kontakt, ali je posle minut reagovala VAR soba. Proverio je situaciju i sudija Milan Mitić, koji je već bio dosudio kraj prvog dela, potom i pokazao na belu tačku. Siguran je bio Ifet Đakovac i izjednačio na – 2:2.

Nastavak je počeo još žešće i to više u znaku Partizana, koji je posle samo dva minuta umalo dobio poklon domaćina, pošto je jedan ne baš vešt centrašut Filipovića imao čudnu putanju i umalo prevario golmana Ilića. Posle samo osam minuta Igor Duljaj je izvršio trostruku izmenu, jednu iz nužde, jer je Kristijan Belić povredio (ušao Šćekić), a na gteren je poslao i pojačanja – Mateusa Saldanju i Alda Kalulua.

Saldanja je na terenu proveo samo dva minuta, ali mu je i to bilo dovoljno da iznudi jedanaesterac za Partizan. Posle pasa između štopera, Brazilac je sklonio loptu ispred golmana Ilića, koji ga je zakačio, te je prilično “pogubljeni” sudija Mitić pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo Bibars Natho i - nije pogodio, jer ga je sjajni Veljko Ilić pročitao i uhvatio “živu loptu”.

Da je sudija Mitić, zajedno sa VAR sobom potpuno izubio kontrolu nad mečom potvrdilo se u 57. minutu. Partizan je izborio prekid, Natho je centrirao, povratnu loptu vratio Marković, a Ilić usamljen pogađa mrežu na drugoj stativi. Gol koji je belodan opovrgla je VAR soba, iako se na snimku jasno videlo da nema govora o nedozvoljenoj poziciji, da bi se potom priča “vadila” na nekakvom prekršaju Šćekića.

Ista “ekipa” je u 75. minutu dosudila još jedan kazneni udarac, takođe krajnje sumnjiv, pošto je Danilo Pantić, pošto je pre toga napravio veliku grešku u pasu, zatim i pokuvao Cvetkovića pola metra van kaznenog prostora, ali je Mitić “uvukao” prekršaj u 16 metara i pokazao na belu tačku. Ifet Đakovac je ponovo preuzeo ogovornost, ali je ovoga puta Nemanja Stevanović pročitao šut i spasao crno-bele.

Već u jednom od ledećih napada, Partizan je kaznio TSC. Izborili su crno-beli korner, loptu je izveo Pantić, a Mateus Saldanja koristi lošu komunikaciju golmana i odbrane TSC i pogađa mrežu – 2:3!

Rasplamsala se borba u završnici utakmice, kuvao je dobrano i Mitić očajnim odlukama, TSC je u dva navrata bio nadomak izjednačenja, da bi Nemanja Stojić posle očajne reakcije Nikole Antića, poklonjenog kornera, pogodio za 3:3.

TSC - Partizan 3:3 (2:2)

Sastavi:

TSC: Ilić - Antonić, Stojić, Ćalušić - Cvetković, Kuveljić, Đakovac, Stanić, Petrović - Jovanović, Pantović

Partizan: Stevanović - Filipović, Marković, Ilić, Antić - Belić, Kanute - Severina, Natho, Menig - Nikolić

TOK MEČA UŽIVO:

96' (3:3) - Šok za Partizan! TSC postiže pogodak u mrtvoj nadokadi vremena, igrao se 96 minut, iako je sudija produžio tek pet.

90' (2:3) - Kraj meča u Bačkoj Topoli!

83' (2:3) - Uh, nova ozbiljna šansa za Partizan! Menig je ostao sam, pokušao je nešto između šuta i dodavanja, a lopta je prošla pored stative, dok Saldanja nije uspeo da je dohvati.

79' (2:3) - Goooooool! Mateuš Saldanja postiže pogodak! Odličan korner je izveden sa desne strane gola Veljka Ilića, lopta je prošla do Brazilca, a on je uspeo da je ugura u mrežu za 3:2.

77' (2:2) - Kakav haos, odbranio je penal Nemanja Stevanović sada Ifetu Đakovcu!

74' (2:2) - Ostao je Partizan i bez drugog zadnjeg veznog, pošto je Kanute izašao zbog povrede. Umesto njega je na terenu Samed Baždar.

69' (2:2) - Još jedna ozbiljna prilika za Partizan. Kvinsi Menig je utrčao, dobio je loptu, šutirao je, ali je Veljko Ilić uspeo da odbrani ovaj udarac. U nastavku akcije je pokušao Bibars Natho, ali je potom lopta otišla van igre.

65' (2:2) - Posle burnih nekoliko minuta u Bačkoj Topoli, sada je igra dosta smirenija.

57' (2:2) - Gooool postiže Mihajlo Ilić! Međutim, podignuta je zastavica i sudija čeka... Na kraju je dosuđen ofsajd.

55' (2:2) - Promašio je penal Bibars Natho! Saldanja je pao, Izraelac je taj koji je uzeo loptu, ali je Veljko Ilić na odličan način uspeo da pročita njegov udarac.

FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

53' (2:2) - Evo promena u Partizanu. Iz igre su izašli Nemanja Nikolić, Ksander Severina i Kristijan Belić, a u igri su Aldo Kalulu, Mateuš Saldanja i Aleksandar Šćekić.

49' (2:2) - Pokušao je TSC sada, ali je udarac otišao pored gola Stevanovića.

Drugo poluvreme

48' (2:2) - Gledaće se VAR na kraju poluvremena... Biće penal za TSC! Ifet Đakovaj stavio loptu na belu tačku, našao se oči u oči sa Nemanjom Stevanovićem i postigao je gol za izjednačenje.

43' (1:2) - Gooooool! Kristijan Belić okreće rezultat, Partizan dolazi do preokreta. Severina je oduzeo loptu na sredini terena, potom je uposlio Meniga, ovaj je poslao u sredinu, Nemanja Nikolić ju je propustio, a Kristijan Belić je bio na pravom mestu.

40' (1:1) - Goooool! Partizan dolazi do izjednačenja, strelac je Bibars Natho. Izraelac se odlično namestio na 16 metara, šutirao je i još bolje je pogodio gol Veljka Ilića.

38' (1:0) - Ogromna prilika za Partizan! Severina je odlično izbacio svog čuvara na desnoj strani, lepo je centrirao i pronašao Nikolića, koji je odložio za Natha, dok su potom Stojić i Ilić zajedničkim snagama uspeli da je izbace u korner. Potom je pokušao Marković, ali je lopta otišla u gol aut.

33' (1:0) - Nesportski potez štopera domaćih, Nemanja Stojića, koji je namerno udario Nemanja Nikolića, posle čega je napadač završio na zemlji.

27' (1:0) - Mogao je Partizan sada da ugrozi TSC, Natho je centrirao, Marković bio najviši u skoku, ali niko nije došao na povratnu i lako su to rasklonili igrači iz Bačke Topole.

FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

21' (1:0) - TSC ima rezultat, Partizan je taj koji u ovim minutima mora da juri.

15' (1:0) - Uh, moglo je ovde biti i 2:0 za TSC. Kakva prilika za tim iz Bačke Topole. Odlično je izveden slobodan udarac, Josip Ćalušić je bio na lopti i glavom je pokušao da je preusmeri u gol Partizana, ali je ona otišla veoma blizu stative.

12' (1:0) - Gooool! Vodi TSC, strelac je Goran Antonić. Miloš Cvetković je ostao sam, poprilično usamljen na boku, ostavljeno je dosta prostora nekadašnjem beku Crvene zvezde, koji je potom uposlio Antonića, a ovaj je postigao gol za 1:0.

11' (0:0) - Partizan je sada imao i jednu ozbiljniju pretnju! Kanute je odigrao brzo do Nikolića, ovaj je uposlio Meniga koji je ostao sam na boku, zalomio je ka sredini i pucao je prema golu Ilića, ali je njegov udarac završio pored gola mladog Ilića.

6' (0:0) - Udarac je sada uputio i mladi Ilić, ali je lopta otišla pored gola.

3' (0:0) - Evo i prilike za Meniga! Pokušao je sada Holanđanin, ali je lopta otišla pored gola.

2' (0:0) - Odmah ogromna prilika za TSC. Spetljali su se pozadi fudbaleri Partizana, došao je tim iz Bačke Topole u priliku, ali su se spasili i izbacili loptu sa same linije.

1' (0:0) - Krenuo je meč u Bačkoj Topoli

KOMENTAR PRE MEČA:

Fudbaleri Partizana će u prvom kolu Superlige Srbije igrati protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, gde ih čeka izuzetno težak zadatak, pogotovo s obzirom na to da idu na noge aktuelnom vicešampionu države.

Partizan je ovog leta drastično promenio svoj tim, Igor Duljaj i menadžment kluba su doveli čak devet igrača, a njih četvorica će dobiti priliku da debituju već od prvog minuta, dok je slična situacija i kod TSC-a, gde će takođe određeni broj igrača imati svoje prve minute u novom dresu.

Crno-belima nema u startnih 11 najvećeg pojačanja, Mateuša Saldanje, koji će ipak sačekati svoju priliku sa klupe.

Ipak, tu su i Ksander Severina, koji je imao veoma dobar debi protiv GAT-a kada je postigao dva gola za 45 minuta, a tu je još i Frenk Kanute, kao i Nikola Antić, ali i Nemanja Nikolić.

Zanimljivo je i to da će u napadu TSC-a igrati Miloš Pantović, po vokaciji inače krilo, ali i čovek koji je odbio Partizan kako bi došao u Bačku Topolu.

(Telegraf.rs)

Video: Severina: Čuo sam za večiti derbi, spreman sam da pobedim Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaratustra

    29. jul 2023 | 22:48

    Sramotno sudjenje, Madjarima poklonjena dva penala.

  • Sudija Picilkas

    29. jul 2023 | 22:48

    Jel moze jos 2 penala za Tsc? Ovo je skandal.

  • Mile

    29. jul 2023 | 22:49

    Smejurija i jedna i druga ekipa.Ovaj TSC ce sluziti za takvo punjenje u evropi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA