≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Može li Zvezda da obori rekord na otvaranju sezone? Ne pamti se ovakva euforija na Marakani

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šamion države u nedelju do 20.00 na svom stadionu igra derbi protiv Vojvodine

  • 44
FK Crvena zvezda - FK Fiorentina Foto: Mileta Mirčetić

Velika euforija zavladala je među navijačima Crvene zvezde posle pobede nad Fiorentinom u poslednjoj proveri pred start prvenstva. Ekipa Baraka Bahara demolirala je čuveni italijanski tim sa 5:0, a utisak je da je tim iz Firence još i dobro prošao.

Meč je posmatralo više od 36.000 navijača na Marakani, koji su se očigledno uželeli fudbala i da na delu vide nov tim predvođen novim šefom stručnog štaba.

Da su birali na Marakani, bolje nisu mogli da izaberu za ovako brutalnu partiju. Navijači koji su popunili Marakanu oduševljeno su gledali meč, a publika na zapadu u neverici se hvatala za glavu prilikom golova i šansi, ali i visokog presinga koji je igrala Zvezde. Mnogi su skoro i zaboravili kada su videli ovakvu Zvezdu, neki čak nisu ni bili rođeni kada se igrao ovako lep fudbal na Marakani.

Svi koji su bili na stadionu tog dana, nesumnjivo će želeti da ponovo budu tu, jer tradicionalno prvo kolo uvek donosi dosta publike na stadion Crvene zvezde.

Utisak koji imaju sa stadiona posle gaženja Fiorentine drži navijače i dalje drži navijače u euforiji, a svi žele da vide kako će onda tek sve to izgledati na prvom zvaničnom meču.

Zvezda je igrala sjajno i protiv Zenita, Fenerbahčea i Nefčija na pripremnom turniru, tako da su mnogi optimistični na Marakani i pred start sezone, koji će biti i zagrevanje za Ligu šampiona, gde će Zvezda zaigrati od septembra.

Najvatreniji navijači Zvezde najavili su okupljanje za duel sa Vojvodinom već od 15 časova ispred severne tribine, posle čega će masovno da kupuju sezonske karte, a potom da nastave druženje ispred Marakane do početka meča.

Poslednjih nekoliko sezona je na otvaranju Superlige na Marakani tradicionalno bilo mnogo navijača, Prošle sezone je protiv Radničkog iz Niša bilo 16.274, a upravo protiv Vojvodine je pre dve godine bilo 20.361 navijač, što je i rekord kada je otvaranje sezone u poslednjih nekoliko godina na Marakani.

Pošto je ponovo u pitanju atraktivan rival i derbi, takođe otvaranje sezone, a naročito kada se ima na umu da je pre nekoliko dana onako dominantno Zvezda savladala Fiorentinu, očekivano je da večeras od 20.00 na Marakani padne rekord kada je u pitanju broj navijača, možda čak i da se značajno nadmaši, pa da brojka bude slična onoj koja je bila protiv Fiorentine.

Trener Barak Bahar je najavio da će navijači ponovo videti istu strast i želju za pobedom, kao što je to bilo i na prijateljskom meču sa Fiorentinom.

Koliko navijača očekujete na Marakani na meču Zvezda - Vojvodina?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Video: Kako su kažnjeni fudbaleri Fjorentine posle debakla na Marakani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5 NDH NOGOMETAŠA VEČNA BRUKA I SRAMOTA vaša

    30. jul 2023 | 12:06

    SVI KOJI DOĐU NOĆAS NA MARAKANU DA ODVOJE KOLIKO MOGU DA PLATIMO STRUJU 🚽franjevcima🚽 KOJI PROSE.JER AKO SE UGASE S' KIM ĆE CEO SVET DA SE SPRDA ?

  • Realan

    30. jul 2023 | 12:47

    Samo jedno pitanje za cigane i fss,Zašto nisu odložili utakmicu koju je Vojvodina htela da odloži zbog revanša sa Apoelom da bi bili odmornij i zbog koeficijenta i dobrobiti Srpskog fudbala.Lažni moralisti se sada prave ludi a samo se setite zadnjih godina koliko je njima mečeva odloženo.Sramota..

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    30. jul 2023 | 12:17

    Биће ово веома изједначено и занимљиво првенство...од 2 до 8 места сви могу ту да буду... питање је само бод и гол разлике колико ћемо имати као доминантно 1

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA