≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Brutalni Ivica Kralj: "Javno izgovaram ime čoveka po čijem je nalogu nazovi čovek pokrao Partizan"

Vreme čitanja: oko 4 min.

- Pozivam i Dejana Filipovića, čiji prsti su u ovome debelo upleteni, da podnese ostavku i ne ruži ugled Sudijske organizacije i FSS - istakao je Kralj

  • 90
Ivica Kralj, FK Partizan Foto: MN Press

Ne mogu u Humskoj da se pomire sa arbitražom Milana Mitića u derbiju protiv TSC (3:3), uvereni su da je glavni arbitar brutalno pokrao Partizan i u velikoj meri uticao na krajnji ishod, te se tim povodom obratio i sportski direktor Ivica Kralj, koji nije štedeo sudiju.

Prvi čovek sportskog sektora sve vreme je izbegavao da izgovori ime Milana Mitića, “krstio” ga je na drugačiji način, insinuirao da je nečasnim radnjama oštetio crno-bele, ali je uveren da u tome nije bio sam, već da je radio po nalogu predsednika Sudijske organizacije Dejana Filipovića, pozivajući ga javno da podnese ostavku.

Kralj kaže da je želeo da podeli sve što ga je tištilo u poslednjih nekoliko sati, da je to njegov stav, jer, kako kaže, nikada nije bio ničija marioneta, niti neko ko će prećutati nepravdu.

- Želim da, kao sportski direktor Partizana, u svoje lično ime kažem šta mi je na srcu i verujem da će svi moji saradnici u fudbalskom klubu, ali i naše zajedničke porodice u Jugoslovenskom sportskom društvu, podeliti moje mišljenje u vezi sa svim onim što se timu dogodilo u Bačkoj Topoli. Došao sam u Partizan u teškom momentu, iako su me mnogi savetovali da to ne činim, da ću biti “potrošen”, ali je moj klub meni dao sve i niti sam razmišljao na taj način, želeo sam samo da mu se odužim, taman to što su mi govorili bilo i istinito.

- Nikada nisam dozvoljavao, niti ću da budem nečija marioneta, čistog obraza i srca sam prihvatio posao i borbu za igrače, stručni štab, navijače i moj klub. Zato me sve što sam video protiv TSC mnogo boli i sa gorčinom pručujem da se sportski sektor na čijem sam čelu, igrači i struka neće predati i dižem glas protiv sudijskog nasilja već na prvoj utakmici prvenstva. Nasilja koje je u velikoj meri doprinelo da ostanemo bez zaslužene pobede To je samo znak da smo uradili dobar posao u prelaznom roku i izazvali bes onih koji bi da nas uruše i ne dozvole da se sportski takmičimo – kaže Ivica Kralj za naš portal.

O sudiji Mitiću: "Kako nazvati nazovi čoveka koji vas sve vreme potkrada i krade?"

FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

O sudiji Milanu Mitiću i njegovom “preformansu” u Bačkoj Topoli, Kralj kaže:

- Kao bivšeg sportistu, reprezentativca ove zemlje, nekoga ko je prošao sve u karijeri, najviše me je pogodilo perfidno i tendenciozno suđenje od prvog do poslednjeg trenutka utakmice, a, verujte, ja to mogu da prepoznam. Taj čovek, ako se on čovekom uopšte može i nazvati, pokušao je da uništi sve ono što mi poslenja tri meseca mukotrpno radimo i gradimo.

- U teškim momentima klub je ušao u veliki rizik, uložio u tim, prepoznali su to i navijači, ali je taj nazovi čovek, uz njegove VAR sudije, posle svega toga, posle neverovatne borbe i želje na terenu sve izbrisao kao gumicom i ostavio muk i nevericu u svlačionici. Postavljam logično pitanje: kako nazvati nekoga ko vas sve vreme potkrada i krade, ko vam na kraju ukrade i zasluženu pobedu, sem jednim imenom... Znam da “papir” ne trpi mnogo toga, ali taj nazovi čovek i njegove VAR sudije su upravo to – ostao je nedorečen, ali potpuno jasan Ivica Kralj.

FK Partizan, okupljanje igrača Foto: Marko Jovanović

Nije sportski direktor stao na tome, obrušio se i na prvog čoveka Sudijske organizacije.

- Taj nazovi čovek i njegove VAR sudije su puki izvršioci naređenja drugog nazovi čoveka, čije ime ću da izgovorim javno. Pozivam Dejana Filipovića, predsednika takozvane Sudijske organizacije, da podnese ostavku, jer svojim nečasnim delovanjem uništava i narušava ugled i pomenute organizacije i Fudbalskog saveza Srbije. Ovde su i te kako njegovi “prsti”, te je red da se oglasi i objasni nepočinstvo njegovog pulena u Bačkoj Topoli, a potom se povuče sa funkcije kojoj očito nije dorastao.

"Pozivam navijače na mobilizaciju"

FK Partizan, FK TSC Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Kralj poziva sve najvijače, ali i javne ličnosti koji navijaju za crno-bele na sportsku mobilizaciju.

- Koristim takođe i statusno pravo i obavezu da ovim putem pozovem sve navijače Partizana na sportsku mobilizaciju i to ne samo one najvernije, koji su i juče napravili izuzetan ambijent i bili timu vetar u leđa, već partizanovce među javnim ličnostim – glumce, pevače, muzičare, druge sportiste, sadašnje i bivše, sve javne ličnosti, kojima je Partizan u srcu, da dođu na stadion, ali i da svojim delovanjem promovišu Partizan i ukažu na nepravde koje se dešavaju.

- Ovaj momenat sve mora da nas otrezni i ujedini kao do sada, ako već nije. Voleo bih da u svima nama prodari inat i da dobrom enegrijom damo snagu našem timu i treneru, jer ova borba se ne vodi samo na terenu, to je jasno kao dan. Hvala zato I navijačima koji su bili uz tim u Bačkoj Topoli i prepoznali da za uspeh nije bilo dovoljno nadigrati samo sportskog rivala kome smo pružili ruku bez problema, već i tog čoveka, ako se on uopšte tako može i nazvati. Ćutanje na brutalnu otimačnu koja nam je priređena bi bilo znak predaje, a ja ne želim da ćutim, jer ispred sebe imam instituciju, čija istorija i veličina obavezuju i mene i sve koji vole Partizan da ga branimo i brinemo o njemu u dobra, ali i zla vremena – jasan je Ivica Kralj.

(Telegraf.rs)

Video: Igor Duljaj napravio "živi zid" i čuvao sudiju od napada igrača Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da li smo gledali istu utakmicu ?

    30. jul 2023 | 14:19

    Sta napisa covek i osta živ. Juce jedino sporno je korner iz kog je Partizam dao treci gol. Čovek se bavi fudbalom ceo život i ne zna pravila te igre. Strašno.

  • Deki

    30. jul 2023 | 14:29

    Vi ste ruglo Srpskog fudbala, sad vam stvarno od srca zelim da propadnete i da se ugasite i kao klub i kao sd. Koliko pobeda i titula ste dobili upravo zbog sudija, niste se bunili dok vam je Tole bio glavni? Al ok, od vas se sve moze ocekivati, medijski spin vam nije prvi put, no sto se vise koprcate u blatu, meni lepse da vas slusam.

  • Kursumlija

    30. jul 2023 | 14:16

    Vi ovim saopstenjima zelite da sacuvate svoje d. pe, kako drugacije da opstane uprava? Ko vas krade? Kome to treba? ZVEZDA JE ZA MNOGO ISPRED PARTIZANA. Sve dok je Vazure i ovog drugog mstorca nema nista!!! Jer su sudije krive sto Partizan nema struju? E tako su krive i za Backu... UPRAVA NAPOLJE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA