≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Zvezda šampionski na startu Superlige Srbije: Vojvodina sa 5:0 pala na Marakani!

Vreme čitanja: oko 7 min.

Sigurno da crveno-beli nisu mogli da požele bolji start prvenstva

Žan Filip Kraso Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su startovali u novoj sezoni Superlige Srbije pošto su na otvaranju savladali Vojvodinu sa 5:0 na Marakani. Pogotke za crveno-bele postigli su Žan Filip Kraso u 10. sa bele tačke i u 51., Vladimir Lučić u 70. i Osman Bukari u 80. minutu, dok je Milosavljević u 45. minutu zatresao svoju mrežu.

Crveno-beli su izašli u prilično ofanzivnom sastavu koji, ruku na srce, trener Barak Bahar forsira još od početka priprema.

Već u 10. minutu je došlo jedne velike nepažnje u odbrani Vojvodine, a koncentracija je pala Aleksandru Busniću koji je nagazio Pitera Olajinku u šesnaestercu i napravio jedanaesterac.

Žan-Filip Kraso je poslao loptu u desni, a golmana Carevića u levi ugao. Eto prvog pogotka za šampiona Srbije u novoj sezoni.

Busnić je u 25. minutu zaradio drugi žuti karton tako što je pokušao da zaustavi Olajinku u kontra napadu. Sudija nije imao dvojbu.

Tada je već bilo jasno da će Novosađani jako teško uspeti da izvuku i bod sa gostovanja šampionu Srbije.

Na svu muku koju je imala Voša, u 45. minutu je i sama sebi dala gol - Posle kornera, u samom finišu prvog poluvremena, Milosavljević je nekako nespretno reagovao i glavom matirao svog golmana. Ovo je verovatno i potpis poraza Vojvodine kojoj se sve negativno desilo na ovom susretu.

Iako su gosti sa severa Srbije dobro ušli u drugo poluvreme, imali nekoliko ubacivanja i pored igrača manje, stigla je munjevita kontra i slabo snalaženje odbrane na drugoj strani.

Ispala je čitava odbrana Vojvodine u 51. minutu, tri igrača crveno-belih su se odjednom našla iza odbrane gostiju, Kings Kangva je istrčao po desnoj strani, ubacio loptu po zemlji na prvu stativu gde se našao Kraso koji je bio malo iza tog pasa, ali je uspeo da zahvati i da pogodi prvi ugao.

Prvenac mladog Vladimira Lučića stigao je u 70 minutu. Ofanzivac je sačekao Bukarija da prođe po strani (što je činio tokom čitavog susreta), a onda je preuzeo pas, izbacio Jeličića na nekih 14-15 metara i iz sve snage u gornju mrežu poslao loptu za velikih 4:0.

Slalom između šest igrača i trk koji je krunisan udarcem levom nogom u levi ugao delo je bilo Bukarija koji je zapečatio sudbinu protivnika.

TOK MEČA

86. minut - Približava se kraj utakmice u kojoj više nema imperativa jer je sve rešeno...

80. minut - GOOOOOOOL! BUKARI ZA 5:o! Slalom između šest igrača i trk koji je krunisan udarcem levom nogom u levi ugao. Fantastičan pogodak.

77. minut - Imao je Radulović čistu priliku da postigne pogodak protiv bivšeg kluba i skloni Vojvodinu sa nule, ali je Mijailović u poslednjem momentu uklizao i verovatno sprečio gol.

71. minut - Van igre idu Mitrović, Ivanić i Degenek, a svoje minute dobijaju Spajić, Nikolić i po prvi put zvanično Kabić koji debituje protiv bivšeg kluba.

70. minut - GOOOOOL! ZVEZDA DO POKERA! Prvenac mladog Vladimira Lučića. Ofanzivac je sačekao Bukarija da prođe po strani (što čini tokom čitavog susreta), a onda je preuzeo pas, izbacio Jeličića na nekih 14-15 metara i iz sve snage u gornju mrežu poslao loptu za velikih 4:0.

65. minut - Stefan Mitrović je imao dobru situaciju sa nekih 15 metara da primi loptu na grudi i da iz voleja raspali, ali je prebacio gol nekih 3-4 metra.

60. minut - Kakva odbrana Carevića! Bukari je prošao po desnoj strani i uputio sjajan centaršut, a upravo je mladi Lučić odlično gađao glavom, ali je u rukometnom stilu odbranio golman Vojvodine.

55. minut - Iz igre izlazi dvostruki strelac Kraso i Kangva, a na terenu su sada mladi Šljivić i Lučić.

51. minut - GOOOOOOOL! ZVEZDA DO PREDNOSTI OD 3:o! Ispala je čitava odbrana Vojvodine, tri igrača crveno-belih su se odjednom našla iza odbrane gostiju, Kings Kangva je istrčao po desnoj strani, ubacio loptu po zemlji na prvu stativu gde se našao Kraso koji je bio malo iza tog pasa, ali je uspeo da zahvati i da pogodi prvi ugao.

50. minut - Vojvodina uspeva da skupi snage i da napadne na startu drugog poluvremena. Dva ubacivanja i korner je prilično aktiviralo defanzivu Zvezde da "čisti".

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE! Velika šansa za Bukinca posle samo 20 sekundi igre, ali se Glazer isprečio i sprečio promenu rezultata i povratak Voše u meč. U igri su Čumić i Zukić, a van nje su izašli Milosavljević i Ivanović.

Žan Filip Kraso Foto: MN Press

45+2. minut - POLUVREME! Zvezda je na autoputu za prvu pobedu u ovosezonskom izdanju Superlige Srbije. Sa druge strane, Voša je skrivila penal, pa zaradila crveni karton, pa postigla autogol. Teško da se još nešto nesrećno može desiti po gostujući sastav, ali je ovde nada skoro ugašena za nju.

45. minut - GOOOOOOL! ZVEZDA IDE NA 2:o! Posle kornera, u samom finišu prvog poluvremena, Milosavljević je nekako nespretno reagovao i glavom matirao svog golmana. Ovo je verovatno i potpis poraza Vojvodine kojoj se sve negativno desilo na ovom susretu.

41. minut - Dve šanse Olajinke koji se nije dobro snašao da artikuliše udarac, pa je lopta završavala na atletskoj stazi.

38. minut - Nekada se čini kao da gledamo košarkašku akciju na fudbalskom terenu. Praktično se rade izolacije za Bukarija koji već peti ili šesti put u nizu pokušava sa desne strane da probije i to uspeva. Svaki put je opasno, ali epilog nikada nije gol.

33. minut- Bukari od samog starta pokazuje da je ovo njegov dan. Sam sebi iskreirao šansu, prošao kroz tri igrača, ali mu se ponovo isprečio golman Vojvodine kada je gađao donji levi ugao. Trenutno jedino Carević brani udvostručenje prednosti na Marakani.

30. minut - Bilo je vrlo opasno kod gola Voše. Bukari je dobio pas kroz noge i gađao iz kaznenog donju levu stranu, ali je Carević odbranio. Nakon odbitka je i Ivanić pokušao jednim lobom da vrati loptu u mrežu, ali nije došlo do nove promene rezultata.

25. minut - NOVOSAĐANI OSTAJU SA IGRAČEM MANJE! Aleksandar Busnić zaradio je drugi žuti karton tako što je pokušao da zaustavi Olajinku u kontra napadu. Sudija nije imao dvojbu, a Zvezda će imati i veoma dobru šansu da udvostruči prednosti.

24. minut - Vojvodina ima želju da napadne, ali tako se otvara prostor za kontre i to je ogromna prilika za Zvezdu.

19. minut - U poslednjih nekoliko minuta se igra isključivo na sredini terena sa mnogo grešaka u pasovima obe ekipe. Imala je Zvezda jednu polupriliku, ali nije uspeo Olajinka da zahvati loptu koja mu je stizala sa leve strane.

15. minut - Najozbiljnija šansa Voše je usledila nakon faula Kangve na ivici kaznenog prostora. Uroš Nikolić je ciljao gornji levi ugao, ali je poslao loptu tik iznad prečke.

12. minut - GOOOOL! ZVEZDA VODI PROTIV VOJVODINE! Žan-Filip Kraso je poslao loptu u desni, a golmana Carevića u levi ugao. Eto prvog pogotka za šampiona Srbije u novoj sezoni.

10. minut - PENAL ZA ZVEZDU! Žuti za Busnića koji je nagazio Olajinku, pa će crveno-beli imati priliku brzo da dođu do vođstva...

8. minut - Pokušaj saradnje Olajinke i Krasoa nije dobro prošao, pa je lopta lagodno završila u naručju golmana Carevića.

6. minut - Nakon kraćeg prekida, napadač gostujućeg tima Ivanović je upisan u sudijsku beležnicu. Rano opterećenje za njega.

3. minut - Neverovatan pritisak od samog starta, Voša je uspela da preživi prvi udar. Osman Bukari je posle kratkih kombinacija tukao iskosa sa desne strane sa nekih 10-11 metara, ali je lopta završila kraj leve stative.

1. minut - MEČ NA MARAKANI JE POČEO!

SASTAVI

Crvena zvezda: Glazer - Degenek, Dragović, Mijailović - Bukari, Mitrović, Stamenić, Kangva, Ivanić - Olajinka, Kraso.

Vojvodina: Carević - Bjeković, Jeličić, Crnomarković, Bukinac - Nikolić, Busnić, Miletić, Milosavljević - Vukić, Ivanović.

PRE MEČA

Sve same pobede. I to vredne pobede Zvezde znak su da je šampion vrlo spreman da odbrani titulu i ove sezone.

Od Užica (3:1) i Borca iz Banjaluke (2:0) je sve krenulo, a onda se nastavilo Zenitom (2:1), Nefčijem (4:0) i Fenerbahčeom (3:1).

Tu se već videlo da trener Barak Bahar po sastavlja ekipu baš onako po svom kroju i ukusu.

To se dokazalo i po povratku u Beograd kada je pao TSC, vicešampion Srbije, sa lakih 3:0, a onda je demolirana Fiorentina sa 5:0.

Sve je to prilično veliki znak upozorenja za Vojvodinu koja je već zvanično otpočela ovu sezonu susretom u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Poraženi su Novosađani sa 2:1 na Kipru od APOEL-a i najavljeno je da će se na Marakani pojaviti kombinovani sastav baš zbog revanša koji sledi narednog četvrtka.

Znala je Voša u poslednjih pet susreta da se odupre Zvezdi u glavnom gradu, dva puta su izvukli remi i dva puta su izgubili samo sa jednim golom razlike.

Sada će to biti malo teže uzimajući u obzir trenutnu formu crveno-belih, a i obaveze gostiju u evropskim kvalifikacijama

(Telegraf.rs)

Video: Glazer o Borjanu, Nathu: Niko ne može da mu oduzme ono što je uradio, Bibars mi pomogao da se uselim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzerard

    30. jul 2023 | 21:56

    Kao navijac Zvezde ovo pisem,Batak,uprava...momentalne ostavke!Sta vi radite bre,koga vi to odmarate i cuvate,za Apoel?Pa i oni ce vam dati 5 komada,bruka i sramota sta radite.Zvezda je ubedljivo najkvalitetnija ali ti kao klub nisi smeo da izadjes sa drugom postavom,gurnuo si u vatru ove momke da se nadmecu sa boljim protivnikom i ispadaju smesni a ove kao odmaras.Nista niste dobili sa ovim,samo bruku i prazan Karadjordje!

  • GP

    30. jul 2023 | 20:27

    Iz penala??? Da li je moguce? Hahahaha, niste ni poceli utakmicu vec vam je dosudjen penal. I to nepostojeci. Sa druge strane nije dosudjen penal za Vojvodinu u 15. minutu. Ako je onaj drugi bio za TSC onda je i ovaj za Vojvodinu. Opajdaru, nikad mocniju, srpski Bajern, vec sudije guraju. E moji sipci.

  • Rola

    30. jul 2023 | 22:12

    Zvezda- Vojvodina 5:0 interesuje me dali Zvezda postigla neki gol ili sve postigle sudije i Vojvodina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA