≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve zvezde koje su došle u Saudijsku Arabiju: Evo ko je otišao na Bliski istok za samo dva meseca!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta se sve ovde desilo?

  • 2
Karim Benzema, Sergej Milinković-Savić, Stiven Džerard i Marcelo Brozović, Kristijano Ronaldo Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo je pokrenuo jednu lavinu koja sada ne može da stane. Liga Saudijske Arabije je sve jača i jača, mnogobrojne zvezde u zenitu svoje karijere odlučuju se za veliki novac da pređu na Bliski istok, a i klubovi se za obeštećenja ne žale. Sva ta imena koja su plenila evropskim fudbalom, ustremila su se u nepoznato, a i mnogo njih čeka u redu da im se slično desi. Ko se sve, do sada, odlučio na ovakav potez?

21. jun - NGOLO KANTE (Iz Čelsija u Al Itihad):

- Kante je proveo sedam godina među "plavcima", a onda je kao slobodan igrač došao u Al Itihad. U svom novom klubu iz Džede će zarađivati 86 miliona evra za četiri godine ugovora.

24. jun - RUBEN NEVEŠ (Iz Vulverhemptona u Al Hilal):

- Transfer Portugalca je glasio na 55 miliona evra sa čime je sam Vulverhemtpon inkasirao rekordnu sumu u svojoj istoriji. Neveš je potpisao trogodišnji ugovor, a Al Hilal je jedan od najuspešnijih klubova u Aziji.

25. jun - KALIDU KULIBALI (Iz Čelsija u Al Hilal):

- Londonski klub je u jednom momentu imao isključivo odliv u Saudijsku Arabiju, a štoper je potpisao ugovor na tri godine uz platu od 40 miliona evra.

28. jun - EDUARD MENDI (Iz Čelsija u Al Ahli):

- I golman je otišao u pravcu Džede gde će ostati naredne tri godine, a prodat je za 21 milion evra.

3. jul - STIVEN DŽERARD (Al Etifak)

- Džerard od novembra 2022. godine i posla sa Aston Vilom nije imao angažman. Prvo je odbio ponudu Al Etifaka, ali su onda engleski mediji došli do informacije da dogovor postignut i da će slavni vezni fudbaler sedeti na klubi saudijske ekipe.

Steven Gerrard, Stiven Džerard Foto: Tanjug/AP

3. jul - MARCELO BROZOVIĆ (Iz Intera u Al Nasr)

- Hrvatski reprezentativac se pridružio Kristijanu Ronaldu iako je imao ponudu Barselone. Otišao je umesto toga u Rijad gde će mu za tri godine biti iskeširano 25 miliona evra.

3. jul - ŽOTA (Iz Seltika u Al Itihad)

- On će igrati sa Benzemom i Kanteom u Džedi, potpisan je trogodišnji ugovor, a Seltik je na ime toga zaradio 25 miliona funti.

4. jul - ROBERTO FIRMINO (Iz Liverpula u Al Ahli)

- Ovaj sada već 31-godišnji Brazilac je došao kao slobodan igrač u Saudijsku Arabiju, a još uvek nisu poznati finansijski uslovi ovog transfera.

Roberto Firmino, FK Liverpul Foto: Tanjug / AP

12. jul - SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ (Iz Lacija u Al Hilal)

- Reprezentativac Srbije je, pored svih interesovanja Evropljana, otišao na Bliski istok. Proveo je osam godina u Laciju, a sada će zarađivati 20 miliona evra svake sezone do 2026. godine.

18. jul - SEKO FOFANA (Iz Lensa u Al Nasr)

- Fofana je isto bio tražen u Evropi, ali je izabrao tim gde su Brozović i Ronaldo. Ostaće tamo tri godine, a frnacuski tim je za njegov transfer zaradio 25 miliona evra.

26. jul - MALKOLM (Iz Zenita u Al Hilal)

- Ovaj Brazilac je potpisao na četiri godine sa Al Hilalom, tvrd tim je tu na okupu, a klub iz Sankt Peterburga je zaradio 60 miliona evra na ovom odlasku.

Sergej Milinković Savić Foto: Tanjug/AP

27. jul - DŽORDAN HENDERSON (Iz Liverpula u Al Etifak)

- Sada već bivši kapiten Liverpula je prodat za 12 miliona funti, a potpisao je saradnju na tri godine posle skoro 12 godina provedenih na Enfildu.

27. jul - MUSA DEMBELE (Iz Liona u Al Etifak)

- Ofanzivac je došao kao slobodan igrač u Saudijsku Arabiju, a ugovorom se vezao za klub u naredne četiri godine.

28. jul - RIJAD MAREZ (Iz Mančester sitija u Al Ahli)

- Postignut je dogovor na otkupu za 35 miliona evra, a Alžirac će nakon tri godine ugovora imati opciju produženja.

Rijad Marez Foto: Tanjug/AP

30. jul - ALAN SEN-MAKSIMAN (Iz Njukasla u Al Ahli)

- Još uvek nije poznato koliko će ovaj krilni fudbaler da zaradi. PIF, koji je vlasnik Njukasla ima odela i u Al Ahliju, tako da ne bi čudilo da vidimo još prelazaka sa severa Engleske u Saudijsku Arabiju.

MOGUĆI PRELASCI I SKORO ZAVRŠENI TRANSFERI

Nejmar (Iz PSŽ-a u Al Hilal), Hakim Zijeh (Iz Čelsija u Al Nasr), Bernardo Silva (Iz Mančester sitija u Al Hilal), Saul (Iz Aletiko Madrida u Al Nasr), Đanluiđi Bufon (Iz Parme u neimenovani saudijski klub), Pol Pogba (Iz Juventusa u Al Ahli), Fabinjo (Iz Liverpula u Al Itihad), Aleks Teljes (Iz Mančester junajteda u Al Nasr), Marko Silva (Iz Fulama u Al Ahli).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M-78

    1. avgust 2023 | 12:01

    Nijedan od pomenutih vise nece biti sposoban da igra ozbiljne meceve u svojim reprezentacijama....liga im je bez briga nazalost imam prilike da je gledam, pa ni sa ovim njihovim dolascima sve im dzaba. Azijaska liga sampiniona i nacionalne lige su po kvalitetu dosta ispod evropskih, ovo je samo bahaćenje, da dokazu Evropi da imaju para za sve i svakoga. Ali moram da ih razočaram da nije sve u parama posto su skroz nevidljivi....

  • Miki

    1. avgust 2023 | 10:59

    Nista onda, pocinjemo da gledamo i tu ligu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA