Vreme čitanja: oko 2 min.

"Šanse da prođe Vojvodina su 51:49, idemo napadački od starta protiv Apoela": Zbiljić optimističan pred revanš

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik smatra da njegov tim može do prolaska u narednu fazu

  • 7
Spartak VS Vojvodina, odbojka finale plejofa Foto: MN Press

Vojvodina je ušla u sezonu sa veoma velikim ambicijama koje se tiču i prvenstva, ali i Evrope. U Ligi konferencija su se našli oči u oči s Apoleom iz Nikozije, gde su poraženi u prvom meču sa 2:1 na Kipru, dok ih sada očekuje revanš.

Crveno-beli moraju da nadoknade zaostatak, a optimizam u Novom Sadu ne jenjava, što je potvrdio i predsednik kluba Dragoljub Zbiljić koji kaže da su šanse Vojvodine veoma velike, te da on očekuje da uz podršku publike njegov tim dođe do plasmana u iduće kolo.

- Mislim da smo previše respektovali Apoel u Nikoziji, mislim da smo ušli sa više "harda" u prvom poluvremenu, u drugom smo pokazali da možemo da igramo napadački i da možemo da preuzmemo incijativu i da je lopta kod nas. Šanse za prolaz su 51:49 u korist Vojvodine, s obzirom na to da očekujem pun stadion i dobru energiju i da igramo spuštenog garda i jedni i drugi da bude lepa predstava s puno napada na obe strane i da nam treba sreće i energije s tribina da mi dođemo do povoljnog rezultata i prolaza.

Otkrio je Zbiljić i da neće moći da računaju na najnovije pojačanje u vidu Džonatana Bolingija, ali da zna ko će rešiti utakmicu.

- Bolingi nema pravo nastupa, međutim, tu su Stefan Vukić, Mihajlo Ivanović, ne znam da li je Vukčević spreman jer je doživeo povredu, ja jako verujem u njih, po bokovima su tu Čumić, Radulović, Baraj, Malbašić, Vojvodina je među najboljim timovima u Ligi što se tiče napada, očekujem da to pokažemo. Želim da ih napadnemo od prvog minuta, ne vidim prostor za neku kalkulaciju, čekanje, od prvog napada i prvog minuta da krenemo ofanzivno.

FK Vojvodina Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Potom se Zbiljić okrenuo i ka trenutno raspoloživim igračima, gde je otkrio od koga najviše očekuje.

- Stefan Vukić, od njega očekujem da reši meč. Igrao je u drugom poluvremenu, poakzao je da se radi o rasnom centarforu, sidrašu, koji zna da se pozicionira, zna da se stvori u prostoru za šansu, očekujem da krene realizacija i da je ovo meč gde će pokazati sve svoje kvalitete.

U prvom kolu prvenstva Superlige je Vojvodina igrala protiv Crvene zvezde gde je poražena 5:0.

- Nije prijatno, ali iskreno, Crvena zvezda je u ovom trenutku evropski tim na vrhunskom nivou. Ko je gledao utakmicu, ostavili smo dobar utisak, naša koncentracija je bila na četvrtku, ne mislim da smo bili potpuno koncentrisani, ne mislim da bi bio jači otpor. Zvezda ima bolji tim i to treba reći javno. Nije ostavila psihološke posledice, znamo s kim smo igrali, okrećemo se predstojećim mečevima.

Na kraju, istakao je Zbiljić i da će Vojvodina dovesti još nekoliko pojačanja.

- Nećemo previše, ali još jedan do dva, nakon potpisa Lazara Rosića će doći u Vojvodinu, ono što napominjem za javnost do 15. septembra traje prelazni rok, tako da... S nekim odlukama ne žurimo, čekamo da vidimo rasplet u četvrtak, pa ćemo odrediti meru dodatnih pojačanja.

(Telegraf.rs)

Video: Predsednik Vojvodine o derbiju sa Zvezdom i oproštaju od Siniše Mihajlovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • istina spava

    1. avgust 2023 | 18:17

    Sva sreca pa apoel nije iskesirao da sami sebi date evrogol

  • Gfgg

    1. avgust 2023 | 19:56

    Sramota je ako ne prodjete, jer ste odmarali sve igrace protiv Zvezde.

  • Les

    1. avgust 2023 | 18:34

    Jao što će da bude petardiranje opet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA