Vreme čitanja: oko 3 min.

Matijašević o dešavanjima na meču TSC - Partizan: Kad se pobeđuje onda je super, a kad se gubi onda ne valja

Vreme čitanja: oko 3 min.

Direktor Čukaričkog je poručio da sudijama bi trebalo da se bavi FSS, a ne klubovi

  • 9
Vladimir Matijašević Foto: FK Čukarički

Dosta se diglo prašine posle 1. kola Superlige, pre svega zbog dešavanja na utakmici TSC - Partizan. Tim povodom su govorili i Sabolč Palađi, direktor kluba iz Bačke Topole i njegov kolega iz Čukaričkog, Vladimir Matijašević.

Oni su gostovali na "Pinku", a Matijašević se na početku našalio u vezi sa rezultatima 1. kola.

- Super je prvo kolo, TSC i Partizan igrali nerešeno, mi pobedili, Zvezda pobedila, ostali pobedili i već može da se završi što se mene tiče.

- Šalim se, vidim da je bilo buke na sudije, a što se tiče Zvezde i Vojvodine, Vojvodina je igrala bez dosta prvotimaca jer ima bitnu utakmicu u četvrtak. Svi to rade kad imaju bitnu utakmicu. Videlo se da je Zvezda favorit za titulu, mi ćemo se boriti, ali stvarno imaju dobar tim - rekao je Matijašević.

Palađi iz TSC-a je rekao ne bi trebalo da se komentarisanjem sudije i njegovih odluka na meču tog kluba protiv Partizana skrene pažnja sa sjajne utakmice na kojoj je viđeno čak 6 golova.

TSC Bačka Topola, Sabolč Palađi Foto: Mateja Beljan

- Mi smo prošle sezone izgubili u poslednjim minutima, kada je Urošević pogodio iz slobodnjaka. Možda smo tada bili malo bliži pobedi. Ovo je bila luda utakmica, ali takve utakmice nama trebaju, između ostalog i zbog prodaje igrača. Jako lepa uvertira u naše prvenstvo je jedna ovakva utakmica.

- Mislim da sa tog spektakla ne treba da skrenemo pažnju. Postoji sudijska organizacija, postoji VAR. Od kada je uveden VAR dobili smo na kvalitetu suđenja. Fokus treba da bude na utakmici, 3:3, uzbudljivo, interesantno... Sama završnica utakmice je to što nama daje pozitivnu sliku da je ta utakmica dobro odigrana - poručio je Palađi.

Matijašević je potom prokomentarisao takođe primedbe na suđenje koje su stigle iz tabora Partizana.

- Malo sam pratio, realno. Ali, znate kako... Imali smo i mi neke izjave i žalbe, pa niko na to nije obraćao pažnju. Čak su se i Zvezda, TSC, većina klubova se žalila na suđenje, nije se obraćala pažnja, sad odjednom mora da se obrati pažnja. Ja to ne gledam tako. Sudijsku organizaciju mora da rešava FSS.

- Mi možemo da se žalimo ili ne. Kad pobeđujemo onda je super, kad se gubi, ne valja. To se dešava, ali to treba da rade ljudi iz FSS. Ako imamo VAR, imaju linije koje se povlače. Mi smo sad imali poništen gol iz ofsajda. Ja na mom snimku ne vidim da je ofsajd, ali povučena je linija, dosuđen ofsajd i ćao. To što se žale, to je dan, dva, tri i prođe - smatra direktor "brđana".

FK Čukarički, Vladimir Matijašević Foto: Marko Jovanović

Obojica su se složili da Crvena zvezda je apsolutni favorit za titulu i da ima najbolju ekipu u Superligi.

- Imaju stvarno fenomenalan tim, dobro rade i igraju. Kroz utakmice će se spremati za Ligu šampiona. Mi ćemo se boriti sa njima, ali za našu ligu mislim da imaju kvalitet, da su za klasu ispred svih - rekao je Matijašević.

- Trenutno mislim da su za respekt. Nije slučajan rezultat protiv Fiorentine. Skockana je jako dobra ekipa, doveli su šefa struke koji je klasa i mislim da svakako ne treba postaviti pitanje ko će biti favorit u trci za prvo mesto. Ali, tu smo i mi. Pokazali smo protiv Partizana da možemo da igramo sa tim klubovima - dodao je direktor TSC-a.

(Telegraf.rs)

Video: Filipović o spornim odlukama sudijskih arbitara: "Mitić nije oštetio Partizan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    2. avgust 2023 | 09:30

    Prošle godine sa istim sudijom pokrali ste Partizan, a kada krenete po Pinku i ostalim Jutarnjim......vidi se ko vas šalje

  • Igor

    2. avgust 2023 | 11:24

    Kao Matijašević i Čukarički Zvezdina filijala koja poslednjih 10 godina bod Zvezdi nije uzela osim ako Zvezdi ne treba.

  • Bane

    2. avgust 2023 | 11:03

    Ima li jos koji poltron? Malo vas je!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA