Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajka se nastavlja: Klaksvik postao prvi tim sa Farskih Ostrva koji je obezbedio grupnu fazu u Evropi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan dokaz da fudbal piše najlepše priče

  • 2
KI Klaksvik Foto: Tanjug - AP

Istorija se piše na Farskim Ostrvima! Klaksvik je slavio protiv Hakena u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, i tako obezbedio najmanje grupnu fazu Lige konferencija.

Farani su tako postali prvi tim ikada iz ove zemlje koji je obezbedio grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ovaj neverovatni uspeh još više dobija na značaju kada pomenemo da su na evropskom putu izbacili dva velika favorita, i to na gostujućim terenima.

Ovog puta, pao je Haken, švedski klub, i to nakon jedanaesteraca. Prethodno je u regularnom delu viđena prava ludnica i šest golova. Poveo je Klaksvik preko Frederiksberga u 17. minutu, ali je Sana izjednačio sedam minuta kasnije.

Usledio je i preokret domaćih preko Lajunija u 48. minutu, ali je nedugo zatim ponovo Frederiksberg doneo novo izjednačenje. To je ujedno bio i rezultat posle 90 minuta, te se prešlo na produžetke, s obzirom na to da je u prvom meču bilo 0:0.

Sadik je doveo Haken do prednosti u 106. minutu ali je tri minuta kasnije Gusijas pogodio, i ispostavilo se konačnih 3:3. Na kraju, o pobedniku i plasmanu dalje, odlučivala je penal serija, u kojoj je Klaksvik bio uspešniji, i iskoristio dva promašena jedanaesterca protivnika i plasirao se u treće kolo.

U trećem kolu, Klaksvik će imati još jednog protivnika iz Skandinavije, a reč je o Moldeu, koji je prethodno eliminisao HJK iz Helsinkija.

(Telegraf.rs)

Video: Fudbaler Mladosti đonom "poslao" igrača Radnika u ambulantna kola: Pogubni start u Lučanima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA