Vreme čitanja: oko 2 min.

Pred Čukom su put pakla i put trnja do Lige Evrope: Ne može na Ajaks, ali može na Olimpijakos

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neće biti lako izabranicima Nikole Trajkovića da se domognu grupne faze drugog po jačini evropskog takmičenja, iako se uključuju u kvalifikacije tek u plej-ofu

  • 1
FK Čukarički Foto: MN Press

Na koga će Čukarički u plej-ofu za Ligu Evrope? To ćemo svakako morati da sačekamo da vidimo na žrebu, ali već sada se otprilike znaju potencijalni protivnici.

"Brđani" imaju garantovano mesto u grupnoj fazi Lige konferencija, ali zašto se u slučaju povoljnog žreba ne bi našli i u drugom po jačini evropskom takmičenju?!

Sve će to zavisiti koliko ih bude pratila sreća na izvlačenju kuglica. Pre njima su dva puta, teži i nešto lakši.

Pošto žreb za plej-of Lige Evrope funkcioniše malo drugačije i o mestima u šeširima ne odlučuje klupski koeficijent, Čukarički će zajedno sa drugim timovima koji se uključuju tek u plej-ofu, biti u prvom šeširu na žrebanju.

Dakle, pored srpskog kluba u prvom šeširu će biti Ajaks, LASK, Aberdin, Zorja i Union Sen Žiloa. I to su timovi protiv kojih "brđani" ne mogu da igraju u plej-ofu.

FK Čukarički Foto: MN Press

E sad, odatle može da ima dva puta. Prvi je teži. Ukoliko budu izvučeni kao jedna od prve tri ekipe iz šešira, tamo će ih sačekati rivali iz četvrtog šešira, a to su Lugano i pobednici dvomečeva Olimpijakos - Genk i Slavija Prag - Dnjepar.

Imajući u vidu kvalitete i fudbalska imena ovih timova, jasno je da bi za klub sa Banovog brda daleko bolje bilo da ne budu izvučeni među prva tri tima iz šešira.

Lakše će im biti ako budu bili izvučeni među druga tri tima, jer će onda ići na rivale iz trećeg šešira koji su za nijansu lakši, ali samo možda nijansu.

U tom trećem šeširu ih čekaju timovi koji su ispali u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a potom su uspešno prebrodili 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. To će biti pobednici sledećih parova: Žalgiris - Heken, Karabag - HJK, Zrinjski - Brejdalbik, Šerif - BATE Borisov i Astana - Ludogorec.

Čini se da bi tu srpski tim imao daleko veće šanse da se domogne grupne faze Lige Evrope, pogotovo u slučaju nekog iznenađenja, a nije da ih nije bilo kao što je uostalom Heken ispao od Ki Klaksvika ili Ludogorec od Olimpije iz Ljubljane...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA