Vreme čitanja: oko 1 min.

Senzacija na Mundijalu za žene: Šveđanke izbacile svetske šampionke, o ludoj penal završnici će se pričati

Vreme čitanja: oko 1 min.

U drugoj utakmici, Holandija je savladala selekciju Južnoafričke Republike sa 2:0

  • 0
Švedska - SAD Foto: Tanjug/AP

Prava ludnica i drama viđena je na utakmici osmine finala Svetskog prvenstva za žene, na utakmici Švedske i SAD-a.

Meč je opravdao epitet derbija, i "finala pre finala", a publika u Melburnu imala je priliku da gleda neverovatnu penal završnicu, s obzirom na to da tokom 120 minuta nije bilo golova.

Ipak, treba istaći da je golmanka Švedske, Zećira Mušović, inače poreklom iz Prijepolja, pravi tihi heroj svog tima, s obzirom da je u više navrata čuvala svoju mrežu protiv raspoloženih Amerikanki.

Usledila je potom prava drama, tokom penal serije. Amerikanke su u petoj seriji imale šut za pobedu, ali je Smit bila neprecizna. Ipak, ono što je posebno interesantno, viđeno je u sedmoj seriji, kod odlučujućeg penala, koji je u pogodak pretvorila Hurtig.

Uspela je Nejer da odbrani njen šut, ali se lopta odbila, i u vazduhu prešla gol liniju, i to gotovo za milimetar. Na kraju se čekala odluka gol tehnologije, koja je potvrdila da je Švedska prošla dalje.

Ono što je posebno zanimljivo, jeste da su Amerikanke tek drugi put eliminisane u nokaut fazi nekog takmičenja pre polufinala, jer im se to desilo samo 2016. godine na Olimpijskim igrama, kada ih je takođe eliminisala Švedska nakon penala.

U drugoj utakmici, Holandija je savladala selekciju Južnoafričke Republike sa 2:0.

(Telegraf.rs)

Video: Kako su kažnjeni fudbaleri Fjorentine posle debakla na Marakani

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA