Vreme čitanja: oko 2 min.

Eksperiment Baraka Bahara na Marakani: Zvezda dobija dodatno oružje za Ligu šampiona!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zanimljiva rotacija je mogla da se uoči na utakmici sa Napretkom

  • 29
Barak Bahar, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Crvena zvezda je nastavila sa ubedljivim igrama na startu sezone, a nova "žrtva" Baharove ekipe bio je Napredak, protiv koga su slavili sa 4:0 na Marakani.

Dva gola postigao je Žan Filip Kraso, a po jedan Bukari i Mijailović, pa je Zvezda posle prva dva kola zaposela prvo mesto na tabeli sa šest bodova i ubedljivom gol-razlikom od 9:0.

Malobrojni navijači na Marakani, kojih bi sigurno bilo više da nije bilo prave provale oblaka sat vremena pre meča, mogli su ponovo da uživaju u odličnoj igri crveno-belih, koji su konstantno napadali gol rivala.

Navijači su na kraju tražili i "petardu", pozivali su igrače u napad u 90. minutu, ali do petog gola nije došlo.

Ipak, ono što je moglo da se vidi na ovom meču, a posebno se tiče strelaca golova, jeste i mali eksperiment trenera Baraka Bahara, koji je "promešao" pozicije nekolicini igrača.

Naime, dvostruki strelac i trenutno najbolji golgeter ekipe Žan Filip Kraso je meč započeo u veznom redu, dok je njegovu poziciju u napadu preuzeo mladi Vladimir Lučić, koji dobija sve više prilike kod Izraelca, sada i u startnoj postavi.

Kraso je izveo i penal, a kasnije postigao i spektakularan gol za konačnih 4:0.

Takođe, Srđan Mijailović, koji je dolaskom Izraelca počeo da igra kao centralni štoper, sada je igrao u veznom redu, što mu je i primarna pozicija, a vratio je to fenomenalnim golom.

Ono što je takođe moglo da se vidi jeste i promena pozicije pojedinim igračima u toku same igre. Tako je Osman Bukari, koji je započeo meč kao bočno krilo koje pokriva celu stranu, nakon određenih izmena u drugom poluvremenu zaigrao u samom špicu kao drugi napadač.

Eksperiment Baraka Bahara je očigledno uspeo, jer to pokazuju i igre i rezultati, ali i učinak samih tih igrača koji su menjali pozicije.

Očigledno Zvezdin trener koristi utakmice u Superligi, gde je Zvezda superiornija u odnosu na rivale, da isproba nekoliko različitih taktičkih varijanti i dodatno uira tim, ali i dobije dodatno "oružje", jer nekoliko igrača u toku samog meča može da promeni više pozicija, što može da bude kvalitet više i faktor iznenađenja za rivale.

Zvezda će protivnike u Ligi šampiona saznati 31. avgusta na žrebu za grupnu fazu, a do tada će imati nekoliko utakmica u kojima će Barah Bahar moći dodatno da eksperimentiše i proba da maksimalno spremi ekipu za najvažnije izazove.

Naredna prilika za to je već za vikend, kada crveno-beli gostuju Mladosti u Lučanima.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan konačno "probušio" odbranu Vojvodine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maestro

    7. avgust 2023 | 12:18

    To menjanje pozicija igracima i menjanje formacije- odnosno sposobnost transformacije je sustina u danasnjem fudbalu jer u suprotnom uz ovaj nivo skautinga i analize postajete lako citljivi i skroz predvidivi.

  • taifun

    7. avgust 2023 | 12:16

    Bahar će sa ekipom iz ultra kopa da skuplja bakar. Koliko god da se sipa u nerotkinju neće ništa vredno pomena uraditi u Evropi. Tu nema FSS, Sudija, kao i uticaja vrha državnih struktura. Prosle sezone Partizan prezimeo dok fmp sa nikad skupljim rosterom ispada od Makabija nekog tamo. Sprdnja od kluba fmp

  • Milan

    7. avgust 2023 | 15:08

    Puno smo poleteli na početku ove naše bedne lige . Videćemo šta je Bahar uradio kad dodje liga šampiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA