≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grčka policija potvrdila: Otkrili su da su Dinamovi navijači imali saučesnike, a evo iz koje zemlje dolaze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsetimo, nakon sastanaka sa čelnicima UEFA, odlučeno je da meč bude odložen

  • 15

Fudbalska javnost ostala je u šoku posle stravičnih incidenata na ulicama Atine, u kojima je život izgubio 22-godišnji navijač AEK-a.

"Bed Blu Bojsi" su u velikom broju doputovali u Grčku, a u noći između ponedeljka i utorka, njih više od 100 našlo se u blizini stadiona "OPAP Arena", gde su izazvali masovnu tuču, i nožem usmrtili nesrećnog mladića.

Tim povodom, oglasila se i grčka policija, koja je potvrdila da su hrvatski huligani imali saučesnike. Kako se navodi, Hrvati su imali pomoć grčkih huligana, a najverovatnije se radi o navijačima Panatinaikosa, koji su u bratskim odnosima sa zagrebčanima.

Saopštenje grčke policije prenosimo u celosti.

- Povodom incidenata i tuče između navijača AEK-a i Dinama iz Zagreba, što je za posledicu imalo smrtonosnu povredu jedne osobe i povrede još osam osova, pojašnjava se:

- Juče uveče, u ponedeljak, 7. avgusta 2023. godine, grupa od 100-120 navijača Dinama iz Zagreba, zajedno sa svojim grčkim navijačima-saradnicima, bila je u Perisosu. Navijači AEK-a okupljeni su na širem području, a usledili su incidenti između navijača dve ekipe, koji su bacali rakete, improvizovane zapaljive naprave, predmete, kamenje, i akoristili su i improvizovane palice.

- Incidenti su se dogodili sat i po nakon što je gostujući tim završio trening i napustio teren, kao i igrači u pratnji policije.

- Na lice mesta izašle su jake policijske snage koje su ugušile tuču, a brzo i onesposobile i uhapsile ukupno 98 osoba umešanih u incidente.

- Preliminarnu istragu sprovodi Uprava za bezbednost Atike, dok se istraga za identifikaciju dodatnih počinilaca i svaki drugi aspekt slučaja intenzivno nastavlja - navodi se u saopštenju policije.

Podsetimo, nakon sastanaka sa čelnicima UEFA, odlučeno je da meč bude odložen.

(Telegraf.rs)

Video: Tuča policije i Grobara na Banovom brdu: Opšti haos na meču

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladebbrs

    8. avgust 2023 | 10:48

    Izbacite Dinamo iz Evrope,na 5 godina..ovo da je uradio neki klub iz Srbije izbacili bi nas na 100 god.

  • Petar

    8. avgust 2023 | 10:48

    Da vidimo sada UEFU i kolika je kazna predvidjena za ovo? Da je to uradio neko od Zvezdinih ili Partizanovih navijaca odmah izbacivanje iz svih takmicenja narednih 5-10 godina… UEFA MAFIA FUJJJJ

  • Дража

    8. avgust 2023 | 10:58

    Уефа мафија,КОСОВО је СРБИЈА!!!🇷🇸🔴⚪️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA