≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatski portal strepi od Dinamovog izbacivanja, kroz tekst provukli Zvezdu i Partizan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dve tačke posebno je istakao "Jutarnji list" kao ključne kada je u pitanju reakcija grčke policije

  • 1
Tuča u Grčkoj, Atina, Dinamo, AEK, Bad Blue Boys, ubistvo Foto: Giorgos Arapekos/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Incidenti koji su dogodili tokom noći u Atini, a koji su izazvali huligani iz Hrvatske u sukobu sa grčkim navijačima potresaju fudbalsku Evropu. I pored zabrane prisustva gostujućih pristalica veliki broj njih je doputovao na susret AEK - Dinamo, koji je u međuvremenu i odložen zbog pogibje jednog mladića.

Hrvatski mediji podrobno se bave ovom temom, a posebno je za oko zapao tekst koji je napisao Jutarnji list.

Oni su prstom uprli na grčku policiju i to iz dva razloga. Navode da ukoliko su huligani zaista primećeni ranije tokom dana nije razumljivo kako su oni izgubljeni iz vida, kao i to da je neshavtljivo to što nije bilo pripadnika policije oko stadiona.

Uz konstataciju da UEFA može doneti bilo kakvu odluku, pa čak izbaciti Dinamo zbog divljanja navijača, u samom tekstu su pomenuli čak i beogradske večite rivale.

- Inače, upravo na inicijativu hrvatske i grčke policije krenulo se zahtjevom prema Uefi da se zabrani dolazak gostujućih navijača, što je krovno nogometno tijelo i uvažilo. To je, uostalom, bilo i jedino logično, ne samo zbog kulture ultras scene u obje zemlje, već i brojnih "prijateljstava" s drugim navijačkim skupinama, koje uključuje i beogradske Delije i Grobare, kao i činjenice da su igri i susreti Hajduka i PAOK-a. Sve te informacije nisu, doduše, novost grčkoj policiji, uostalom, tamo su već unazad nekoliko godina zabranjena sva gostovanja između vodeća četiri kluba s najsnažnijom ultras scenom (Olympiacos, Panathinaikos, AEK, PAOK) - piše Jutarnji list.

Osim poginulog mladića u neredima je teže povređeno osam lica, a uhapšeno je preko 90 ljudi.

(Telegraf.rs)

Video: Snimci tuče navijača AEK-a i Dinama u Atini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA