Vreme čitanja: oko 1 min.

"Vrištali smo da nas ubijaju": Potresno svedočenje devojke koja je bežala sa Mihalisom od huligana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je na društvenim mrežama objavila svoje iskustvo u toj krvavoj noći

  • 4
Grčka Atina Navijač Ubistvo AEK Dinamo Zagreb Foto: Profimedia/AFP/Dimitris Kapantais

Stihija ne jenjava posle ubistva navijača u Atini, a sada se oglasila i devojka koja, po njenim tvrdnjama, bežala sa nesrećnim mladićem koji je stradao u haosu između navijača AEK-a i Dinama iz Zagreba.

Marianda Galani je opisala teror koji se desio dan pred evropsku utakmicu, a videla je smrt u očima dok je bežala sa Mihalisom Kacurisom.

Ona je na društvenim mrežama objavila svoje iskustvo u toj krvavoj noći.

- Nisam AEK, ali navijači ovde ne staju! Živim u Novoj Filadelfiji, 100 metara od stadiona i radim u kafeteriji AEK-a, dobro sam poznavala momka. Sve što želim je da vrištim od besa. Zašto si nas ostavio zaštićene? Zašto si zakasnio dok smo te zvali? Zašto si došao posle pola sata dok smo vikali da nas ubijaju? Zašto oplakivati još jednog? Zašto ste sve ove klošare nesmetano pustili u naš grad? Zašto? Nikada neću zaboraviti šta smo sinoć doživeli. Bežimo da pobegnemo. Gomila ljudi obučenih u crno bode koga zateknu ispred sebe i gađaju nas kamenjem. Došli su da ubijaju! I sveto u 10 uveče kada su u radnji bila mala deca i porodice. Srećan put Mike (MIhajli Kacuris) od svih nas koji smo imali sreće da te upoznamo - napisala je Marianda.

Huligani su privedeni pravdi, još uvek grčke vlasti pokušavaju da ustanove ko je bio ubica i kako policija tvrdi, blizu je rešenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carica Sveta

    9. avgust 2023 | 10:54

    Ali Atinjani i Grci treba da razumeju. BBB, obučeni u crno, su neo-nacisti. Koje država Hrvatska i UEFA nisu zabranili, nisu im pokidali arterije još od Hitlera i Pavelića. Umesto toga, morao je da se desi ovaj teror u srcu Atine da bi svi videli , evropska i svetska javnost, ko su oni. I zašto nisu smeli da putuju kroz Srbiju. Nego su kao kukavički podlaci išli preko BiH, Crne Gore i Albanije. Mislim da ni grčka policija nije bila svesna da to nisu obični huligani i vandali. Sada to znaju i grčko pravosuđe treba da ih kazni kao samog Hitlera da su uhvatili. Jer ovo je bio teroristički napad na građane Atine od strane nacističke horde iz Zagreba. U kolevci demokratije. Sada znate i pravo značenje i stvarnu prirodu pozdrava Za dom spremni. I kako prolaze oni koji se nađu, makar i slučajno, na putu hrvatskih jurišnika. Ali, na ovom svetu ništa nije slučajno. Pa ni napad na Atinu.

  • Zolika

    9. avgust 2023 | 10:56

    U njihovoj zemlji, u njihovom gradu nalupa ih banda ustaša koja je došla od 1400 km daleke ustaške pripizdine... Pa jbt.

  • Ja

    9. avgust 2023 | 11:41

    Sve sto Ustase rade stiti ih Vatikan, Katolici jurisaju i napadaju Pravoslavlje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA