≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo su uhapšeni Hrvati u Grčkoj: Šef udruženja navijača Dinama, karatista s medaljom i vođa navijača Rapida

Vreme čitanja: oko 2 min.

Terzić je sudelovao i u masovnoj tuči Bojsa i Torcide

  • 10
Grčka privođenje navijača Foto: Tanjug/AP

Kako Jutarnji saznaje, sve ukazuje na to da je bio dogovoren "bliski susret" navijača Dinama i AEK-a u zoni stadiona u Atini, a u tom sukobu i haosu je stradao Mihalis Kacuris.

Porodica jednog od njih inače živi u okolini Zagreba, a osoba koja je uhapšena prijavljena je na adresi na riječkom području i sve donedavno bila je u kategoriji C rizičnih navijača.

Kako je potvrđeno Jutarnjem listu, među uhapšenim u Grčkoj je i Tomislav Terzić, diplomirani inženjer elektrotehnike i zaposlenik jedne velike zagrebačke kompanije, inače predsednik Udruženja navijača Dinama, čije je sedište u Ilici 37 u Zagrebu, gde je i službeno sedište Udruženja BBB.

Terzić je sudelovao i u masovnoj tuči Bojsa i Torcide, koja se dogodila na terasi kafića na Trešnjevačkom trgu u Zagrebu uoči utakmice Hajduka i Lokomotive.

Policija je privela ukupno 25 osoba, a o vandalizmu su svedočilei snimci nadzornih kamera i građana na kojima se videlo bacanje stolica i stolova s terase kafića kod kojeg je izbio sukob. Još jedan akter te tuče, Ivan K. iz okoline Zagreba, ali prijavljen u Rijeci, takođe je među uhapšenima u Atini. Navodno je među uhapšenima i Dragan K. s prebivalištem u Beču, poznat kao jedan od vođa navijača austrijskog Rapida.

Među uhapšenima je i Ivan Lulić (25) pomoćni trener u zagrebačkom karate klubu Bushido. Glavni trenera tog kluba, Slobodana Pupovca rekao je:

- Da, tačno je i tu sam informaciju dobio od njegovog najboljeg prijatelja kojem je to javila Ivanova sestra. Znam da je strastveni navijač Dinama i da je putovao na utakmice i u London i Lisabon, a kao kadet i junior osvajao je i turnire, bio reprezentativac. Zaposlen je, ima devojku i svi smo iznenađeni u klubu gde je omiljen među decom koju trenira. Čuo sam da je njegova porodica angažovala i advokata u Hrvatskoj i da pripremaju dokumentaciju za ispitivanje u nedelju - rekao je Pupovac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hari

    10. avgust 2023 | 16:35

    Imace vremena uzorni momci u grckom zatvoru jedno 20 godina za master i doktorat

  • Pavle

    10. avgust 2023 | 16:26

    Inženjer elektrozehnike a huligan?! Koji mu to q treba? "Školovan čovek a zvrndov", što bi rek'o Stevan Sremac.

  • 1389

    10. avgust 2023 | 16:04

    Vođa navijača Rapida je (srbin) Dragan, poznatiji kao Pulezanin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA