≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Disciplinska komisija FSS izrekla kazne: Pokrenuti postupci protiv Partizana i Vojvodine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pirotehnika kao i uvredljiva skandiranja evidentirani su na superligaškim mečevima

  • 4
FK Partizan Foto: FK Partizan - M. Todorović

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv Partizana i Vojvodine zbog ponašanja navijača u derbiju drugog kola Super lige.

Kako se navodi, navijači crno-belih su koristili pirotehniku, ali su mnogo teži prestupi skandiranja na rasnoj i verskoj osnovi. Takođe, službena lica evidentirala su i oblike nasilnog ponašanja, zbog čega crno-belima preti ozbilnija kazna. Notiran je ulazak pet navijača na teren sa zapadne tribine. Posle meča, neometani pored redarske službe, preskočili su ogradu i u želji da se slikaju sa fudbalerima stigli na nedozvoljeno mesto.

Kada je reč o Vojvodini, na teret im se stavlja loša organizacija derbija i upotreba pirotehnike od strane. Rdarskoj službi zamereno je još nekoliko propusta, poput ulaska navijača na teren. Sve to, uz konstataciju da nije obavila posao na nivou derbi utakmice. Pristalice domaćeg kluba, nekoliko puta, koristile su baklje, dimne bombe i petarde, zbog čega Vojvodinu očekuju sankcije.

Zbog pirotehnike je upozoren i Radnički 1923.

Takođe, Novi Pazar i niški Radnički, kažnjeni su sa 50.000 dinara, dok je RFK Grafičar kažnjen sa 33.000, a Mladosti GAT za 30.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Golčina Kvinsija Meniga za duplirano vođstvo Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA