Vreme čitanja: oko 2 min.

Saopštenje Bed Blu Bojsa: "Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi put od nesreće oglasili su se navijači zagrebačkog Dinama

  • 3
Bed Blu Bojs Foto: Youtube.com - Josip Kuže

Još uvek ne jenjava haos posle ubistva navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa, za koje su optuženi navijači zagrebačkog Dinama.

Uhapšeno je 104 navijača hrvatskog kluba, među njima se nalaze jedan grčki državljanin, te jedan inženjer i višestruki osvajač medalja u karateu.

Prvi put nakon nemilog događaja oglasila se i navijačka grupa Bed Blu Bojs.

- Prisiljeni smo da se oglasimo posle nezapamćenog linča na Bad Blue Bojse u Atini koje su pokrenuli grčki mediji i njihova javnost. U svemu tome, nažalost, učestvuje i dobar deo hrvatske javnosti i medijazapočeli su svoje saopštenje hrvatski navijači.

Oni krivca za nemili događaj vide u Grčkoj policiji, za koju ističu da je kompromitovana.

- Neverovatna je lakoća kojom hrvatski mediji prihvataju to da se našim pripadnicima stavlja na teret odgovornost za tragediju koja se dogodila, a da ne postoje nikakvi dokazi za to. Niti mogu postojati što će vreme uskoro i pokazati. Postoji samo takozvana “istraga” kompromitovane grčke policije čiji je jedini cilj da se naknadno režira scenario po kojem će se sramotan gest upotrebe noža u navijačkom sukobu prišiti Hrvatima kako bi se zadovoljila krvožedna javnost, mediji i politika. Istovremeno, sedmorica naše braće koji se nalaze u Atini zadobili su povrede od korišćenja noževa. Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan pripadnik naše grupe zadobio je čak sedam (7!) ubodnih rana. Postoji li iko u Hrvatskoj kome ove činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Bojsi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret - nastavili su.

Za kraj su apelovali na sve medije u Hrvatskoj.

- Apelujemo na sve medije i svu hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč usmeren na stotinu hrvatskih građana i ne učestvujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma - stoji na kraju saopštenja Bed Blu Bojsa.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by BAD BLUE BOYS (@ultras_badblueboys)

Video: Evo kako je policija privela hrvatske huligane: Vezani, ruku pod ruku, pokrivenih glava...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zee

    10. avgust 2023 | 23:11

    Ostavili me dečki

  • Aca

    11. avgust 2023 | 03:12

    Ima istine nema šta. Sve fina momčad bili na putu iz biblioteke i naleteli na zle Grke koji su ih napali eto tako i krenuli da bodu noževima. Eto jedan se sam i izbo i ubio izvršio nesretnik samoubistvo i okrivio druge. Sramota. Tu da je države i zakona oni treba da se pozabave sa svojim građanima što su poludeli i napali ovako fine momke. Ko zna možda je bio neki virus pa ušao u Grke da polude.

  • nibrS

    11. avgust 2023 | 07:24

    Samo ste u čoporu jaki od prilike dvadeset na jednog... Bruka ste vi velika !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA