Vreme čitanja: oko 2 min.

Olimpijakos za gol bliži gostovanju u Srbiji: Zrinjski demolirao Islanđane, Heken na pogon Hrstića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Strelac za Haken bio je srpski fudbaler Srđan Hrstić

  • 1

Mečevi kvalifikacija za Ligu Evrope su po pravilu neizvesni i napeti, a tako je bilo i u 3. kolu prvih susreta.

Pobede su zabeležili Karabag, Haken, Šerif, Slavija Prag, Olimpijakos i Zrinjski.

U prvom meču dana, Karabag je  rezultatom 2:1 savladao HJK Helsinki i napravio dobru zalihu pred put u Finsku.

Mnogo više uzbuđenja videli smo na meču Žalgiris - Haken, na kom je briljirao srpski fudbaler Srđan Hrstić. Naime, on je u pobedi svog tima od 3:1, bio dvostruki strelac i već se pokazao kao prava investicija švedskog prvaka.

Šerif je opravdao ulogu favorita i do nogu potukao beloruski BATE sa čak 5:1. Dvostruki strelci za moldavski tim bili su Nigerijac David Ankeje i Gvinejac Momo Jansane, dok je mrežu gostiju uspeo da zatrese i Badolo.

Prilično ubedljiva bila je i praška Slavija. Oni su na svom terenu savladali ukrajinski Dnjipro 1 sa 3:0. Pitanje pobednika bilo je rešeno posle prvog poluvremena, kada je češki tim imao dva gola predsnosti.

Strelci na ovom meču bili su Ivan Šranc koji je mrežu tresao dva puta i Valem. Čini se da su pred revanš, koji će se odigrati na neutralnom terenu obezbedili lepu prednost.

Meč koji je ovdašnjim ljubiteljima fudbala bio "u fokusu" je onaj između Olimpijakosa i Genka. Naime, pobednik ovog dvomeča ide na Čukarički. Utakmicu je rešio Fortunis golom već u 1. minutu susreta i obezbedio kapitalnu prednost svom timu. Oba tima su u meč ušla, pa je zato izostala efikasnost. Ipak, atinski crveno-beli imaju više razloga za zadovoljstvo. Ukoliko u revanšu ostanu neporaženi - na megdan će "Brđanima". Valja napomenuti i to da je glavni sudija nadoknadio meč za 10 minuta.

Pregršt golova i lepih poteza videli smo na poslednjem meču dana, u pitanju je onaj između Zrinjskog i Brejdablika. Bosanski tim je održao pravi čas fudbala ekipi sa Islanda, već posle uvodnih 45. minuta na semaforu je stajalo 5:0 za domaćina. Da stvar po goste bude gora, Einarson je isključen posle drugog žutog kartona. Svi su tada očekivali pravu katastrofu kluba koji je pre samo nekoliko nedelja ubedljivo savladao podgoričku Budućnost. Podsetimo, u kvalifikacijama za Ligu šampiona Islanđani su slavili sa 5:0.

Na kraju je i bosanski tim "imao milosti" pa se meč završio rezultatom 6:2. Golove za Zrinjski postigli su Kiš i Malekinušić, koji su se u strelce upisali po dva puta, te Bilbija i Ivančić. Strelci za Brejdablik bili su Ludvikson i Ejlofson.

Revanš susreti 3. kola Kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su naredne nedelje.

(Telegraf.rs)

Video: Anastasija na tribinama slavi pobedu svog dragog nad Junajtedom i plasman u polufinale Lige Evrope

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gru

    10. avgust 2023 | 23:18

    Bilo bi lepo da Crvena zvezda ustupi stadion pa da se igra na Marakani Olimpijakos-Čukarički ,naravno ako Grci prodju dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA