≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rekorder Čukaričkog produžio ugovor sa klubom na još četiri godine

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ne jurim rekorde, oni su došli sami po sebi, s obzirom na to da sam ovde već osmu sezonu uzastopno"

  • 0
Marko Docić, FK Čukarički Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Igrač po kom je Čukarički prepoznatljiv tokom poslednjih nekoliko godina odlučio je da stavbi paraf na novi ugovor. Marko Docić će čak do 2027. godine nositi opremu ekipe za koju nastupa već nekoliko sezona.

Iskusni 30-godišnji vezista 2016. je napustio Javor posle tri sezone u ekipi i pojačao popularne Brđane.

U izjavi za klupski sajt Docić je pričao šta za njega znači dres Čukaričkog.

- Nekoliko puta sam već ponovio, sa ponosom ću to kazati i sada, Čukarički je moja kuća. Mnoge fudbalske ciljeve sam ostvario upravo na Banovom brdu, igram u klubu koji se u prethodim sezonama pozicionirao iza Crvene zvezde i Partizana, nastupao sam u Evropi, uslediće i debitantsko učešće u grupnoj fazi nekog od međunarodnih takmičenja. Srećan sam u Čukaričkom, imam još ambicija i potrudiću se da ih ostvarim u narednim godinama - rekao je Docić

On je rekorder kluba po broj mečeva (204), golova (47) i asistencija (46). Ističe da ne juri rekorde, ali da je uvek lepo imati ih.

- Drago mi je i zbog tih podataka, posebno zbog činjenice da je i sada, a i pre nego što sam došao u Čukarički, na Banovom brdu bilo izvrsnih igrača. Ne jurim rekorde, oni su došli sami po sebi, s obzirom na to da sam ovde već osmu sezonu uzastopno. Najbitnije je da klub konstantno napreduje, da zajedno rastemo i da još uvek ima prostora da budemo bolji.

- Ono što me, pored tih sportskih ambicija drži na Banovom brdu jeste porodična atmosfera. Zahvalio bih se predsedniku Obradoviću, direktorima Matijaševiću i Grkiniću, na ukazanom poverenju. Na meni kao kapitenu i čitavoj ekipi je da se trudimo da budemo još bolji. Sada razmišljamo samo o prvom narednom rivalu, znam koliko je teško protiv Javora, kluba u kojem sam igrao upravo pre dolaska na Banovo brdo. Kad za to dođe vreme, razmišljaćemo i o evropskim duelima - zakljućio je Marko Docić.

Vezista je karijeru započeo u Radničkom iz Obrenovca, a igrao je i u Sremu iz Jakova.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte majstoriju Docića kakva se retko viđa: Gol iz kornera kao Piksi i Rambo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA