Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda promarširala kroz Lučane, ali ne tako lako: Šampion primio prvi gol u sezoni, vratio se Kanga

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tekstualni prenos utakmice ste pratili na Telegraf sportu

  • 53
Žan Filip Kraso Foto: MN Press

Šampion Srbije, Crvena zvezda, je upisao nova tri boda u Superligi trijumfom nad ekipom Mladosti iz Lučana 4:1.

Nastavlja se letnja serija pobeda tima sa Marakane, koja pod vođstvom Baraka Bahara trenutno deluje nepobedivo, računajući i takmičarske i prijateljske mečeve.

Crveno-beli su posle dva trijumfa u Superligi na domaćem terenu, sada ostvarili i prvu pobedu na strani. Ali mora se priznati ne baš tako lako, kao u mečevima protiv Vojvodine i Napretka.

Itekako je domaćin u Lučanima pokazao i zube, ali pre svega želju da se nadigrava i da pokuša da ugrozi šampiona, te tako potvrdio da i rezultati u prva dva kola nisu bili slučajnost.

Čak igrače u plavim dresovima nije poremetio ni primljeni gol već u 4. minutu kada je strelac bio Mitrović.

Bila je to greška i loša procena defanzivaca Mladosti kod lopte koja je padala s visine, između njih se ušunjao Olajinka i oteo je, te se stuštio ka golu, otišao malo previše iskosa, ali sjajno centrirao na drugu stativu, gde je na pravom mestu bio potencijalni reprezentativac Srbije i glavom spustio loptu u mrežu.

Ali brzo i hitro su se podigli i reagovali igrači lučanskog superligaša, nisu se povukli kako to čini većina timova u domaćem prvenstvu protiv Crvene zvezde.

Pokušali su da odgovore, krenuli napred i za to su bli nagrađeni u 14. minutu kada se Veličković sjajno oslobodio čuvara Rodića, spremno dočekao centaršut Udovičića s leve strane i naterao po prvi put u sezoni Omrija Glazera da vadi loptu iz mreže.

Usledio je period igre u kome nije bilo šansi, sa nekom blagom inicijativom gostiju iz Beograda, ali ni domaći nisu hteli da čuvaju rezultat, verovatno i sami svesni da u takvom slučaju će morati da se desi u nekom trenutku pad koncentracije i verovatno kapitulacija.

I kada je pomalo delovalo da bi moglo sa rezultatom 1:1 da se ode na poluvreme, Zvezda se vratila u vođstvo preko asistenta kod prvog gola. Uz malo sreće je Krasoova lopta u šesnaesterac stigla do Olajinke koji je bio oči u oči sa Stamenkovićem, a on takve zicere ne promašuje i 2:1.

U drugom poluvremenu Mladost je počela ozbiljno pretila od trenutka kada su se igrači vratili sa odmora. Videlo se da domaćinu ne pada na pamet da se preda, bilo je nekoliko opasnih situacija pred Glazerovim golom, možda i najpovoljniju je propustio Varjačić kada je tukao glavom preko gola iz solidne pozicije.

Kao što to obično biva u sportu, usledila je kazna na drugoj strani. Gelor Kanga, koji je ušao na teren i upisao prve minute u novoj sezoni posle duge pauze, izveo je korner, pronašao sjajno Stamenića koji tuče nogom, loptu usput dira i Kraso, te ona završava u golu domaćina za 3:1.

Iako se igrači Mladosti ni tada nisu predavali, pokušavali da makar unesu još malo neizvesnosti u meč novi golom, ipak se videlo da im nedostaje svežine i da imaju daleko kraću klupu.

Ulaskom Degeneka umesto Rodića i Zvezda je zatvorila sve prilaze svom golu, pa je imala vremena da razmišlja i o četvrtom. Prvi put je to sprečila stativa, ali drugi put nije bilo spasa. Jovan Mijatović, biser crveno-belih, je postigao svoj prvi pogodak u sezoni i tako stavio tačku na ovaj meč u 87. minutu.

SASTAVI

Mladost: Stamenković, Varjačić, Milošević, Joksimović, Ćirković, Enčamda, Tumbasević, Udovičić, Veličković (Todorović), Dognimani (Tomić), Sremčević (Mirić).

Crvena zvezda: Glazer, Dragović, Mijailović, Rodić (Degenek), Bukari (Nikolić), Stamenić, Kangva, Mitrović, Kraso (Kabić), Lučić (Kanga), Olajinka (Mijatović).

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Neverovatan zahtev Delija za igrače na Marakani na 4:0 za Zvezdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    11. avgust 2023 | 19:50

    Не разумем ове болесне к екавце! Отерали Суму, отерали Асана, отерали Дијабатеа ,продали најперспективније младе играче, купили ђубре са и онако бедног фудбалског тржишта и сада су им други криви!!?? Почистите , бре , прво своје двориште и бункере, платите струју( пардон , платисте данас), па онда причајте!

  • Acs

    11. avgust 2023 | 20:47

    Lepo je što franjevci prate Sprpskog i evropskog prvaka!

  • kile

    11. avgust 2023 | 21:01

    Hajde na spavanje Sabah će ponovo i brzo doći 😜.A Ligu šampiona pratite od septembra .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA