≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Njukasl demonstrirao silu i petardirao Vilu: Mitrović počeo akciju za pobednički gol Fulama, i Brajton je jak

Vreme čitanja: oko 4 min.

Na preostala dva meča, Bornmut i Vest Hem su podelili bodove, a Palas je savladao Šefild junajted u gostima

  • 2
Sandro Tonali Foto: AP/Tanjug

Bilo je ovo prvo subotnje popodne ovog leta kada su ljubitelji fudbala mogli da uživaju u utakmicama Premijer lige. Nije možda bilo onako efikasno kako bi većina poželela, ali smo ipak na svakom od mečeva videli barem po jedan pogodak. Više sreće imali su gostujući timovi.

Posle mečeva odigranih u petak i subotu možemo da kažemo da je uz aktuelnog šampiona Mančester Siti najviše pokazao Njukasl koji je deklasirao Aston Vilu 5:1.

Mnogo razloga za sreću i optimizam, te veru u još bolje rezultate, imaju na "Sent Džejms parku" samo posle prvih 90 minuta fudbala u novoj sezoni. Posebno može da ih raduje što je najveće pojačanje leta, Sandro Tonali, odmah počeo da se isplaćuje i opravdava svaki evro.

Upravo je on bio taj koji je doveo "svrake" u vođstvo, već u šestom minutu i na najbolji mogući način se predstavio navijačima novog kluba.

Sandro Tonali Foto: AP/Tanjug

Međutim, to vođstvo nije dugo trajalo, jer je usledio povratni udar na drugoj strani kada je Dijabi pet minuta kasnije izjednačio. I baš kada je delovalo da će to biti ujednačena bitka na gol više, ponovo Njukasl vodi. Fantastični Aleksander Isak u 16. minutu postiže svoj prvi gol na meču za ludnicu na tribinama.

Odbrana gostiju iz Birmingema se posebno raspala posle teže povrede Mingsa koji je morao van terena, pa je u drugom poluvremenu usledila rapsodija tima u crno-belim dresovima.

Isak duplira prednost u 58. minutu i već tada najavljuje kako bi ovaj meč mogao da se završi i da tu neče biti kraja golovima. To se i dogodilo, Vilson 20 minuta kasnije podiže na 4:1, a tačku na sve je stavio Barns u prvom minutu sudijske nadoknade.

Interesantno e bilo i na samom jugu Engleske, gde je ujedno bilo i najviše pogodaka. Ekipa Brajtona dočekala je na svom terenu Luton, a na kraju je ipak malo teže nego što se očekivalo došla do pobede na otvaranju protiv novajlije u Premijer ligi - 2:1 (1:0).

Bila je to i jedina utakmica na kojoj je viđen gol tokom uvodnih 45 minuta. U 36. minutu posle asistencije Kaorua Mitome, što je zasigurno obradovalo i mnoge ljubitelje popularnog Fantasija, Soli Marč zatresao je mrežu i dodatno stavio pod pritisak Šeširdžije iz okoline Londona.

Delovalo je da Brajton prosto rečeno krstari ka trijumfu, pošto je i u 71. minutu stigao do pogotka sa bele tačke. Tada je odgovornost preuzeo Žoao Pedro, koji će očigledno zameniti Mekalistera kao glavni izvođač penala među Labudovima i to je učinio jako sigurno.

Ali jedna nesmotrenost Danka koštala je Brajton nove drame. Igrao je rukom u kaznenom prostoru iskusni defanzivac, pa je Luton takođe dobio penal, koji je u 79. minutu realizovao Moris.

Ipak, Brajton se vrlo brzo ponovo domogao dva gola prednosti. Ovoga puta je u 85. minutu odbrana Lutona napravila ogromnu grešku, koju je iskoristio Adingra, koji je samo ispalio loptu u mrežu.

Dokrajčio je potom Brajton goste u nadoknadi preko Fergusona, koji je iskoristio dodavanje Estupinjana da postavi konačan rezultat u 96. minutu.

FK Kristal Palas Foto: Tanjug / AP

Radovao se danas i Kristal Palas protiv povratnika u Premijer ligu, ekipe Šefild junajteda. I to sasvim zasluženo. Od samog starta je ekipa iz Londona nametnula dominaciju, imala preko 20 šuteva ka golu, tako da je prosto čudno što Palas nije postigao i više od jednog pogotka - 0:1 (0:0).

Trenutak odluke pao je u 50. minutu kada je Eduard iskoristio asistenciju Džordana Ajua i zatresao mrežu protivnika. Imao je pored toga nebrojene šanse i Ebereči Eze, ali se atraktivni igrač Kristal Palasa danas ipak nije upisao u strelce.

Podela bodova dogodila se na "Vitalitiju" gde je Bornmut uspeo da napravi povratak protiv Vest Hema, tako da smo na kraju videli možda i najpravednijih - 1:1 (0:0).

Čekićari su poveli pogotkom Bouvena u 51. minutu na dodavanje Součeka, a poravnanje je doneo Dominik Solanke pred sam kraj utakmice u 82. minutu.

Slavio je i Mitrovićev Fulam na gostovanju Evertonu. Srpski napadač ušao je u igru u 58. minutu utakmice, zamenivši Raula Himeneza, a upravo posle njegovog ulaska u igru se momentum promenio i Koridžersi ubacili loptu u gol za tri boda - 0:1 (0:0).

Mitrović je započeo akciju u 73. minutu kada je prosledio loptu do Andreasa Pereire, a ovaj je uklizao i dodao je do Bobija Dekordove-Rida, koji je bio sam u kaznenom prostoru i postigao gol bez ikakvih problema sa osam metara.

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Petak

Barnli - Mančester siti 0:3 (0:2)

Subota

Arsenal - Notingem Forest 2:1 (2:0)

Bornmut - Vest Hem 1:1 (0:0)

Brajtpn - Luton 3:1 (1:0)

Everton - Fulam 0:1 (0:0)

Šefild junajted - Kristal Palas 0:1 (0:0)

Njukasl - Aston Vila 5:1 (2:1)

Nedelja

Brentford - Totenhem (15.00)

Čelsi - Liverpul (17.30)

Ponedeljak

Mančester junajted - Vulverhempton (21.00)

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Anastasija Ražnatović bodri Nemanju sa tribina: Oduševila elegantnim izdanjem

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA