≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dijego Košta se vratio u domovinu, potpisao za ekipu koja suvereno vlada u prvenstvu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Botafogo ozbiljno zagrizao za titulu

  • 0
FK Everton - FK Vulvs Foto: Tanjug/AP

Doskorašnji fudbaler Vulverhemptona Dijego Košta odlučio je da se drugi put u poslednje dve godine vrati u domovinu i potpisao ugovor sa Botafogom.

On je Vukove napustio posle nekoliko meseci i kao slobodan igrač otišao u Brazil gde će sarađivati sa Brunom Lažom, koji ga je trenirao i u jednom delu protekle sezone.

- Veoma sam srećan što sam izabran da budem član porodice. Hvala i vidimo se uskoro - napisao je Košta na društvenim mrežama.

Dijego je rođen u Lagartu u Brazilu i profesionalnu karijeru je započeo u Portugalu u ekipi Brage. Prvi mandat u madridskom Atletiku proveo je po pozajmicama, da bi se 2010. vratio nakon uspešnog perioda u Valjadolidu. Sa klubom je postao šampion Španije i viceprvak Evrope.

Prvi angažman u Engleskoj imao je u Čelsiju, gde je takođe bio šampion i to dva puta. Treći put se vratio u redove Jordgandžija 2018. osvojivši još jednu titulu iako nije nastupao tokom cele sezone jer je igrao i za Atletiko Mineiro.

Botafogo je trenutni lider u Brazilu i to vrlo ubedljivo, pa je moguće da će se nekadašnji reprezentativac Španije, čije državljanstvo poseduje, drugi put okititi peharom u rodnoj državi (osvojio ga u timu iz Belo Orizontea).

(Telegraf.rs)

Video: Incident na utakmici Čelsija i Juventusa: Fudbalerka srušila navijača koji je uleteo na teren

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA