≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako će hrvatska policija braniti igrače AEK-a: Rizik od napada dronom, pod prismotrom Italijani i Francuzi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Utakmica je proglašena visokorizičnom od nadležnih organa

  • 13
Navijači DInamo Zagreba Foto: Tanjug/AP

Čitava Hrvatska je na nogama, a posebno Zagreb, pred utakmicu između Dinama i AEK-a koja će se odigrati u utorak uveče u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Svi strahuju od osvete zbog ubistva 29-godišnjeg navijača grčkog tima, Mihalisa Kacurisa u Atini pre sedam dana.

Policija će imati pune ruke posla, pošto je utakmica proglašena za visokorizičnu. Iako je navijačima AEK-a zabranjeno da dođu na utakmicu u Zagreb, niko ne može da garantuje da se to neće dogoditi.

Plan oko obezbeđenja fudbalera AEK-a i održavanja reda i mira oko "Maksimira" je već napravljen, tvrdi hrvatska policija za Jutarnji list.

- Plan osiguranja osim temeljne, interventne i specijalne policije uključuje i angažman policajaca specijalizovanih za navijačku problematiku. Oni deluju u civilu i imaju zadatak da posmatraju stadion i njegovu okolinu, kao i moguće tačke okupljanja Dinamovih navijača. Kao sekundarne snage, biće angažovani policajci iz kriminalističkog odseka, pre svega zbog obrade privedenih navijača - rekao je kriminalistički stručnjak, Krešimir Antolić.

Posebna pažnja usmerena na Italijane i Francuze, strah od napada dronom

Ono što je interesantno jeste da će se posebna pažnja obratiti i na državljanje iz Italije i Francuske koji će boraviti u Zagrebu. Razlog je taj što su navijači Livorna i Marselja u bratskim odnosima sa pristalicama AEK-a.

Rizik navodno postoji i od zloupotrebe drona, zbog čega će takođe biti angažovana specijalna jedinica policije koja bi mogla da reaguje u slučaju napada. Hrvati se podsećaju 2015. godine kada je u okolini stadiona nađen dron sa suzavcem, koji je pokušao da nadleti Maksimir, ali je pao.

Posebna pažnja biće usmerena ka severnoj tribini, na kojoj će biti smešteni Bed Blu Bojsi, zbog njihovog potencijalno agresivnog delovanja. U Hrvatskoj su, ipak, uvereni da će sve proći bez problema.

- Hrvatska policija i Dinamo su kao organizator imali niz utakmica koje su bile visokorizične i sve je prošlo u redu. Verujem da će i sada biti tako, jer svi u sigurnosnom lancu imaju više nego dovoljno znanja i iskustva da sve prođe bez problema - dodaje Antolić.

(Telegraf.rs)

Video: Evo kako je policija privela hrvatske huligane: Vezani, ruku pod ruku, pokrivenih glava...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teo kralj

    14. avgust 2023 | 20:02

    A zašto se uopšte igra utakmica treba AEK da dobije službenim rezultatom, a Dinamo izbaciti iz LŠ na par godina ....

  • Ssss

    14. avgust 2023 | 17:03

    Nevezano za konkretan slucaj, ali ove zabrane gostujucih navijaca su smesne. Tako isto moze i derbi kod nas da se igra bez gostujuce publike. Ko napravi glupost na stadionu izbacis ga iz daljeg takmicenja pa ce se zapitati, pitajte navijace Partizana da li im je bilo krivo kad su izbaceni posle Zrinjskog. Ovako kad ima gostujucih navijaca policija ih bar koliko toliko kontrolise, sprovedu ih, a ovi dolasci u tajnosti rezultiraju kao u Atini.

  • 😂

    14. avgust 2023 | 16:50

    Napadni te ih i tu neka grci imaju još jedan razlog više da odrape ovima tamo duplu kaznu 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA