Vreme čitanja: oko 4 min.

Kako je Matijašević doveo Docića u Čukarički: "Hvala mu što nije otišao u Kinu ove godine"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sportski direktor Čuke je za klupski sajt govorio o kapitenu koji je nedavno potpisao novi ugovor

  • 0
FK Čukarički, Vladimir Matijašević Foto: Marko Jovanović

Stigao je tiho i nenametljivo u Čukarički, promovisan zajedno za još dvojicom saigrača u cilju da se ojača vezni red Brđana, ali je sedam godina kasnije Marko Docić postao ikona i kapiten kluba.

Docić je na tribinama stadiona na Banovom brdu “položio zakletvu” u leto 2016. godine, kada ga je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević i doveo iz Javora, ne sluteći da će u narednim godinama pomenuti vezista postati možda njegova i najbolja akvizicija.

Ukupno 205 utakmica odigrao je Docić za belo-crne i na taj način postao je rekorder. Ujedno, zabeležio je 47 golova i 46 asistencija, te je nedavno dobio novi ugovor do 2027. godine.

- Iskreno, nisam očekivao da će Docić ovoliko ostati u klubu. Ali, i kao čovek i kao kapiten i kao igrač zaslužio je ovaj ugovor na četiri godine koji je prevashodno dobio od Dragana Obradovića, ali i Gorana Grkinića i mene - počeo je Matijašević, u razgovoru za klupski sajt, priču oko kapitena:

- Reći ću vam jedan podatak za koji je malo ko znao. Svake godine postojala je neka priča oko odlaska Docića, odnosno interesovanja drugih klubova. Ove godine je jedan kineski direktno zvao mene, ponudili su mu odlične uslove za godinu i po dana, ali u razgovoru s njim, iako je i sam klub imao neko obeštećenje, ponudili smo mu novi ugovor. U razgovoru sa Obradovićem i Grkinićem, došli smo do zaključka da on treba da ostane i bude vodilja mladim igračima.

Vladimir Matijašević Foto: FK Čukarički

Otkrio je Matijašević i kada mu je tadašnji igrač Javora prvi put zapao za oko.

- Prvi put smo pomislili na Docića pre priprema u Austriji 2016. godine, kada je trener bio Milan Lešnjak. Pratio sam Docićeve igre u dresu Javora, gde je imao zapažene partije i u razgovoru sa Draganom Obradovićem odlučili smo da ga dovedemo. To su bile njegove prve pripreme. Ujedno i moj drugi letnji prelazni rok,čini mi se. Kontaktirali smo i našeg nekadašnjeg trenera Vladana Milojevića. Iako je tada otišao iz kluba, znao ga je dobro iz prvenstva. Bio je za njegov transfer. Prvi kontakt je bio sa njegovim tadašnjim klubom, Javorom. Nakon sedam dana pregovora pronašli smo zajednično rešenje kako bi Docić došao kod nas. Usledio je i sastanak sa njegovim agentom. Docić je hteo da dođe u Čukarički, tako da nikakvih problema i zatezanja nije bilo s njegove strane. Pregovori generalno nisu bili teški, jeste da smo se malo natezali sa Javorom, kao što sam rekao, ali smo se na kraju dogovorili. Kada je sklopljen posao sa Javorom, klub iz Ivanjice je u transfer uvrstio i određene procente.

Zanimljivo, upravo tih procenata Matijašević je relativno skoro želeo da se oslobodi.

- Jedna zanimljiva anegdota kada je u pitanju Docić jeste ta da sam ja pre nekih godinu i po dana nudio Javoru da otkupimo te procente. Nisu prihvatili, a opet moguće je da će on do kraja karijere ostati ovde. Tako da je možda Javor i izgubio nešto, a mi ne. Naravno, moguće je i da nisu, jer, ako dođe neka dobra ponuda i Javor i mi možemo da zaradimo.

Marko Docić Foto: FK Čukarički

Na pitanje da li Docića vidi do kraja karijere na Brdu, ali i posle nje, Matijašević je bio jasan.

- Da budem iskren, verujem da će Docić za godinu ili dve još više da unovči svoj fudbalski kvalitet koji ima. Ako jednog dana izrazi želju da ide, mi mu svakako nećemo stajati na putu. Ako bude dobra ponuda za njega prevashodno, pa i za klub. Ako ne, on će ostati ovde do kraja karijere. Jedan je od onih koji je zadužio klub i u zavisnosti šta bude želeo da radi jednog dana, zaslužio je funckciju ovde - poručio je sportski direktor Čuke, pa za kraj otkrio kakav je kapiten ustvari:

- Sa Docićem je neverovatno lako sarađivati, pravi je kapiten ekipe, uvek je tu za igrače. Tu je da pomogne svima kada dođe do nekog problema. Ne samo saigračima, već i klubu i trenerima. Kad igra, daje svoj maksimum. Pa čak i kad mu ne ide. Poraze možda podnosi i teže od mene i svih ostalih u klubu. Ali brzo se psihološki vraća i kad padne. U fudbalu nije lako naći takve igrače i momke, tako da je Marko jedan veliki pogodak Čukaričkog. Zahvalni smo mu na svemu do sada, što je odbio Kinu i ostao ovde da nam pomogne. Najviše u izbacivanju mladih igrača. U budućnosti se vraćamo na to sigurno, posle ove sezone. Znate da je ta sezona iza nas bila delikatna i da smo jurili prva tri mesta, što smo na kraju i uspeli. Sada se vraćamo korenima, našoj omladinskoj školi koju pravimo deset godina i koja nam je donela velike benefite. Uz tu pomoć, kada su u pitanju mladi igrači, verujem da će nam Docić i dalje pomagati da na terenu imamo što bolje uspehe. Kako u domaćim okvirima, tako i u Evropi. Nećemo se predavati, idemo da pokušamo da uradimo nešto.

Ljudina, vođa, legenda... To su reči kojima bi Matijašević najkraće moguće opisao kapitena našeg kluba Marka Docića - čoveka koji je sinonim za vernost i lojalnost u srpskom fudbalu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA