Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski klupski koeficijent zavijen u crno: Partizan, Vojvodina i TSC na pet utakmica nisu doneli nijedan bod!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli će u četvrtak pokušati da pokrenu stvar sa mrtve tačke

  • 78
FK TSC, FK Vojvodina, FK Partizan Foto: MN Press

Prošla sezona odlična. Ova preti da bude totalna katastrofa za srpski klupski fudbal. Dobila je Srbija prvi put pet mesta u evropskim kvalifikacijama i umesto da to iskoristi na najbolji mogući način, posle pet utakmica njeni klubovi nisu doprineli nijednim jedinim bodom! 

Dobro ste čuli. Osim bodova koji automatski slede klubovima koji se nalaze u grupnoj fazi takmičenja, a to su Crvena zvezda u Ligi šampiona, odnosno TSC u Ligi Evrope posle novog debakla od Brage u Bačkoj Topoli.

Krenimo redom. Prva je na terenima od srpskih klubova bila Vojvodina, koja je kao petoplasirana prethodne sezone, u takmičenje ušla u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Lalama je "zapao" APOEL.

Na Kipru je bilo 2:1 za domaće, a APOEL je slavio identičnim rezultatom u drugom meču. Sveukupno, to je bilo - nula bodova za nacionalni koeficijent Srbije.

FK Vojvodina Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Sledeći je na terenu bio TSC. Ekipa iz Bačke Topole dobila je mogućnost da kao vicešampion nastupi u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Na žrebu su upareni sa Bragom, a rezultatski je na kraju viđena katastrofa.

U čuvenom "Kamenolomu" bilo je 3:0 za Portugalce, da bi večeras u Bačkoj Topoli ekipa iz dosta jačeg prvenstva dala četiri pogotka za "sedmicu". Ali koeficijent Srbije ponovo je ostao na nuli.

FK Braga - FK TSC Foto: MN Press / MN

I za kraj - Partizan. Crno-beli su tek na pola svog puta u evropskim kvalifikacijama. Igraju protiv azerbejdžanskog Sabaha, a posle prvog susreta imaju zaostatak od 0:2, što će reći da i sa tog meča Srbija ima - nulu za koeficijent.

Čak su i one ubedljivo najgore zemlje Evrope kada je klupski fudbal u pitanju stigle do nekog boda (ako izuzmemo one koji se direktno dodeljuju). Ako i njega uzmemo u obzir, samo San Marino, Gibraltar, Vels, Estonija, Lihtenštajn i Švajcarska imaju gori učinak.

FK Partizan - FK Radnički Niš Foto: MN Press

Ako se nešto pod hitno ne promeni, Srbiji će biti ugroženo ne samo 11. mesto koje je već sada nemoguća misija, nego i vrlo važno 15. mesto. Otežavajuća okolnost je ta što se ove sezone bodovi dele sa pet, pošto baš toliko timova i igra u Evropi.

(Telegraf.rs)

Video: Neumoljivi Mitar Egrelaš za vođstvo Novog Pazara protiv IMT-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    15. avgust 2023 | 23:03

    To je rezultat dugogodisnjeg favorizovanja jednog tima. A od sledece sezone i u oni prvo kolo kvalfikacija. Nijedan klub iz Srbije, pa ni Zvezda posle ove sezone dugo nece videti LŠ. Hteli ste unisten Partizan? Uspeli ste, ali vratice vam se kao bumerang. A kad dogori ova sveca do kraja, e tad sledi i crveno belima ista sudbina.

  • Zape

    15. avgust 2023 | 23:14

    E tako to ide, uništiš Partizan, uništio si i srpski fudbal...

  • Дража

    15. avgust 2023 | 22:25

    Нема без Звезде ни коефицијента, да није Звезда играла Европу 6. година заредом остале екипе виделе не би ни лигу конференција!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA