≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizanov tim za revanš sa Sabahom: Duljaj vrši dve promene u startnoj postavi!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Natho se vraća u prvih 11, a menja se i desni bek

  • 11
FK Partizan sastav Foto: Telegraf.rs

Zabrljali su fudbaleri Partizana u prvom evropskom meču u sezoni, dozolili da im Sabah u gostima znatno oteža put do grupne faze Lige konferencije koja je postavljena kao jedan od ciljeva, ali ostalo je još 90 minuta u Humskoj gde su čuda, uz pravu podršku, i te kako moguća. Crno-beli će sutra (21.00, Arena sport Premium 1, RTS 1) na svom terenu dobiti priliku da sve isprave, sustignu dva gola, odnosno da budu "pukovnici ili pokojnici".

Tim iz Humske je između dva meča sa Azerbejdžancima ima i težak duel sa Radničkim iz Niša, koji je dobio preokretom u smiraju, i upravo bi ta utakmica mogla da bude iskra koja nedostaje, jer su igrači i publika zajedničkim snagama pronašli energiju neophodnu da se loša pozicija pretvori u krajnji uspeh.

Trener Igor Duljaj je verovatno i sam izvukao neke pouke sa gostovanja Sabahu, video gde škripi, na koga i u kojoj meri može da računa, ko je u kakvom fizičkom stanju, te je shodno tome i sastavljao sutrašnju ekipu, istovetnu onoj koja je savladala i Nišlije.

Tako će u odnosu na prvi duel u Azerbejdžanu biti izvršene dve korekcije, u odbrani i veznom redu, uz veru da će upravo navijači biti to "gorivo" uz pomoć koga će Sabah biti pregažen u Beogradu i nadoknađen veliki minus od dva gola.

Prva korekcija se odnosi na poziciju desnog beka, na kojoj će ovoga puta, umesto Aleksandra Filipovića, početi Aranđel Stojković, jedan od "režisera" preokreta protiv Radničkog (iznudio Pejoviću jedanaesterac).

Aranđel Stojković Foto: MN Press

Što se veznog reda tiče, u sastav se, očekivano, vraća Bibars Natho, takođe strelac protiv Nišlija, jer je jasno da Partizan još nije adaptiran na život bez Izraelca, bar dok ne nađe jednako dobro rešenje, jer i njega "biologija" polako sustiže.

Sve ostalo je manje-više u timu crno-belih poznato. Na golu će biti Aleksandar Jovanović, junak, ako se tako može reći, "pristojnog" poraza u prvom meču. Poslednju liniju će činiti pomenuti Stojković kao desni bek, Mihajlo Ilić i Svetozar Marković, tandem centralnih defanzivaca, odnosno Nikola Antić na mestu levog beka.

Bedem ispred odbrane imaće podršku i Franku Kanuteu kao klasičnom zadnjem veznom, kao i Kristijanu Beliću sa nešto ofanzivnijim zadacima, dok će po bokovima dejstvovati Ksander Severenina, junak duela sa Radničkim, i Kvinsi Menig.

Organizacija napada biće u rukama Natha, priliku sa naplati slab dan sa Radničkim imaće i Mateuš Saldanja, koga gol za vikend jednostavno nije hteo.

Naravno, treba očekivati da Duljaj u toku meča, shodno razvoju događaja, upotrebi i podršku sa klupe, pre svih Nikolića, Kalulua i Šćekića, a nije isključeno da priliku dobiju i mlađe snage.

(Telegraf.rs)

Video: Evo koji je savet Tumbaković dao Duljaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbskiBek

    16. avgust 2023 | 19:36

    Ni jedan komentar !???? A da … glodari ne prate fudbal !??? Sabah kao Mancester Siti jbte !!??Sabaahh ????? Hahahahahaha

  • Zvele

    16. avgust 2023 | 20:31

    Pa bre kako vas nije sramota ,od kog ste primili dva komata .Ali još gore je to što ste sa igrom katastrofa ....

  • Dr.Nele

    16. avgust 2023 | 23:41

    Da sam znao zabranio bih Seju Saxonu da napiše pesmu,još otpevah je a oni demoliraju moj....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA