Vreme čitanja: oko 2 min.

Mančester završio istragu o Grinvudu: "Čitava odgovornost je na izvršnom direktoru"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kada bude donešena, odluka će biti blagovremeno saopštena i obrazložena"

  • 1
Mejson Grinvud Foto: Tanjug / AP

Mančester junajted trijumfalno je počeo novu sezonu u Premijer ligi. Engleski velikan je teže nego što se očekivalo slomio otpor Vulverhemptona, pa je tek u 75. minutu preko Rafaela Varana stigao do minimalne pobede.

Ipak, slavlje ove pobede trajalo je vrlo kratko, jer su čelnici kluba imali "preča posla".

Naime, Junajted je sproveo internu istragu u vezi sa optužbama na račun Mejsona Grinvuda za seksualno zlostavljanje devojke.

On je u međuvremenu oslobođen svih optužbi od nadležnih organa, ali je njegov klub odlučio da ceo slučaj još jednom zasebno ispita, a potom donese i odluku o budućnosti svog fudbalera.

Mančester se povodom ovog slučaja oglasio saopštenjem.

- Imajući u vidu oslobađanje svih optužbi protiv Mejsona Grinvuda u februaru 2023., Mančester Junajted je sproveo istragu u vezi sa navodima protiv njega. To je za sobom povuklo dosta dokaznog materijala i onoga što nije za javnost, i što smo čuli od ljudi direktno upoznatih sa slučajem. Tokom tog procesa, blagostanje navodne žrtve bilo je centar naše istrage, i poštujemo njeno pravo na anonimnost. Takođe, imamo i obaveze prema Mejsonu kao našem zaposlenom, koji je u klubu od sedme godine - stoji u saopštenju "Đavola".

Ističu i da odluka još uvek nije donešena, te da će biti blagovremeno saopštena.

Faza prikupljanja činjenica je sada završena, i u poslednjoj smo fazi da donesemo odluku o Mejsonovoj budućnosti. Nasuprot medijskim spekulacijama, ta odluka nije još uvek doneta i trenutno je predmet naširoke debate unutar kluba. Čitava odgovornost je na izvršnom direktoru. Kada bude donešena, odluka će biti blagovremeno saopštena i obrazložena partnerima unutar i van kluba - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, ovaj 21-godišnji fudbaler je ponikao u Junajtedu. Za prvi tim debitovao je 2018. godine i za sada je uspeo da upiše 129 nastupa, uz 35 golova i 12 asistencija.

Za selekciju Engleske debitovao je 2020. godine

(Telegraf.rs)

Video: Partizan gubi na Old Trafordu!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    17. avgust 2023 | 00:08

    Ako je sud koji je po zakonu nadlezan oslobodio optuzenog za delo koje nije pocinio,Mancester Junajted sada gleda kako da smanji sto je moguce manje finansijski"svoju stetu"na ustrb ugleda oslobodjenog fudbalera krivice...od odlazka Fergusona sa klupe Mancester Junajted,klub je postao"taoc svoje crne senke"koja je sijala 20 i vise godina unazad pre toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA