≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gudelj tragičar: Siti posle penal ruleta do trofeja u Superkupu Evrope

Vreme čitanja: oko 2 min.

Građani osvojili prvi trofej u sezoni

  • 10
Mančester Siti, Osvojili Superkup Evrope Foto: Tanjug/AP

Okršaj osvajača Lige šampiona i Lige Evrope opravdao je očekivanja. Ipak, na kraju je razloga za slavlje imao engleski tim koji je na poluvremenu imao gol zaostatka. Mančester siti se u nastavku bolje snašao i savladao Sevilju posle boljeg izvođenja penala. U regularnom toku rezultat je bio nerešen 1:1.

Stadion Karaiskaki u Atini bio je solidno popunjen, a pre početka meča je minutom ćutanja odata počast nedavno nastradalom navijaču AEK-a, Mihalisu Kacurisu.

Gvardiola nije mogao da računa na Kevina De Brujnea, Bernarda SilvuRubena Dijasa, dok je strateg Sevilje Mendilibar bio lišen usluga Markaa.

Mančester siti je na ovom meču nastupao u sastavu: Ederson - Voker, Akandži, Gvardiol, Ake - Kovačić, Rodri - Palmer, Foden, Griliš - Haland.

Sa druge strane, Mendilibar se odlučio na sledećih 11 igrača: Bono - Navas, Bade, Gudelj, Akunja - Jordan, Rakitić - Okampos, Tores, Lamela - En-Nesiri.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Siti je mogao prvi do vođstva. Igrao se 9. minut kada je Ake iz blizine šutirao glavom, ali Bono je izvanredno reagovao.

Građani su imali još dve prilike preko Gvardiola i Griliša, a onda je usledila kazna. U 25. minutu En Nesiri se najbolje snašao, skočio je pored Joška Gvardiola i zatresao mrežu nemoćnog Edersona.

Do kraja poluvremena nije bilo bitnijih dešavanja, sem prve javne opomene koju je zaradio fudbaler Sevilje Bade. On je na oko 20 metara od gola napravio grub prekršaj na Halandu.

Siti se našao u nezavidnoj situaciji, pa su u nastavku zaigrali ofanzivnije, što im se isplatilo.

U 62. minutu dolaze do izjednačujućeg pogotka, strelac je bio Palmer. Jedan od najboljih igrača nedavno završenog Evropskog prvenstva za mlade je lepo reagovao posle centaršuta i glavom lobovao Bonoa.

Četa Pepa Gvardiole je do kraja meča imala još par izglednih prilika, ali do promene rezultata nije došlo.

Pristupilo se penal lutriji u kojoj su se bolje snašli fudbaleri Mančestera. Odlučujući trenutak viđen je u petoj seriji kada je udarac srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja završio na prečki .

Ovo je za Siti bilo drugo finale u novoj sezoni. Prethodno su u finalu Superkupa Engleske poraženi od Arsenala, upravo posle penala.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Intera iz Srbije putovali 15 sati do Istanbula

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Noa

    16. avgust 2023 | 23:34

    A ko bi drugi promasio😂😂🤣🤣🤣

  • taifun

    16. avgust 2023 | 23:10

    Nek mu pevuši sada srpska majka ceca na uvce tihim glasom moj je život mrtvo more

  • Kursumlija

    16. avgust 2023 | 23:32

    Pa sta ocekivati kad ga pevaljka gledala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA