Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprema se fudbalska revolucija: Klubovi iz Saudijske Arabije ulaze u Ligu šampiona od 2025. godine?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Liga šampiona će od 2025. godine imati potpuno drugačiji format, jer će učestvovati 36 timova, što bi otvorilo dodatna mesta, a ideja je da jedno od njih bude izdvojeno za osvajača šampionata Saudijske Arabije

  • 30
Kristijano Ronaldo Foto: AP/Tanjug

Fudbalski savez Saudijske Arabije aktivno pregovara sa UEFA, kako bi timovi iz te zemlje mogli da učestvuju u Ligi šampiona od 2025. godine, prenose italijanski mediji.

Kako piše "Calcio e Finanza", ideja čelnika iz Saudijske Arabije jeste da se timovima omogući "vajld kard" učešće, kako bi mogli da imaju pravo nastupa u novom formatu elitnog takmičenja.

Liga šampiona će od 2025. godine imati potpuno drugačiji format, jer će učestvovati 36 timova, što bi otvorilo dodatna mesta, a ideja je da jedno od njih bude izdvojeno za osvajača šampionata Saudijske Arabije.

Samim tim, saudijski fudbal bi se dodatno afirmisao, a klubovi poput Al Hilala, Al Itihada, Al Nasra i Al Ahlija imali bi priliku da igraju protiv najboljih evropskih klubova, sa kojima su, kada je reč o igračkom kadru vrlo blizu po kvalitetu, s obzirom na to da su mnogobrojne zvezde evropskog fudbala ovog leta prešle upravo u neke od pomenutih klubova.

(Telegraf.rs)

Video: Protivnički treneri opsedali Ronalda za selfi: Njemu je prekipelo od toga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    17. avgust 2023 | 09:48

    Sport nema vise ni s od sporta, sve je novac i politika. Ne treba gledati to vise, neko ce reci pa sta onda drugo......jbg, knjige, filmovi, druzenja.

  • Nesa2701

    17. avgust 2023 | 09:46

    Ubacite i kineze i afrikance....sve zarad para,zgadili ste mi sport

  • Loptar

    17. avgust 2023 | 09:44

    "UEFA mafija". Zbog para će i predsednik UEFA ženu dati Arapima. U Veliku Britaniju treba naseliti 5M Arapa da im pevaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA