≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sprema se revolucija u kolevci fudbala: Žena preuzima fudbalsku reprezentaciju Engleske

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sarina Vigman nameće se kao idealno rešenje da nasledi Gereta Sautgejta u budućnosti

  • 0
Sara Vigman Sarina Wiegman Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/ProSports/Nigel Keene

Na pomolu je revolucionarna odluka FA Engleske. Naime, čelnici tamošnjeg saveza ne isključuju mogućnost da na mestu selektora muške fudbalske reprezentacije bude žena.

Izvršni direktor FA Engleske Mark Bjulingam izjavio je da postoji realna šansa da se to dogodi u budućnosti.

Dama koja je kandidat je Sarina Vigman i mnogi je vide kao idealno rešenje. Uspela je da se dokaže u ženskoj reprezentaciji Engleske, sa kojom je stigla do finala Svetskog prvenstva gde će ih čekati Španija.

- Sarina radi sjajan posao sa ženskom reprezentacijom Engleske. Ne sviđa mi se kada kažete da li je to najbolji trener za posao. Mislim da bi tutrebalo da promenite u osoba. Da li smatram da fudbal zaostaje za ostalim sportovima kada je reč o ženskim trenerima? Mislim da je to istina. To mora da se promeni. Srećan sam zbog nje i što joj ide jako dobro. Sarina je najbolja osoba da nasledi Sautgejta. Kakve veze ima što je žena, ako je najbolji kandidat - naveo je Bjulingam.

Sarina je u karijeri bila selektor svoje zemlje - Holandije, u periodu od 2017. do 2021. godine.  Reprezentaciju Engleske preuzela je pre dve godine, a da li će postati i prvi ženski selektor muške fudbalske reprezentacije, videćemo u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Albanci održali čas šlihtanja na meču tzv. Kosova: Hvala vam, Englezi, bili ste uz nas protiv Srba!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA