≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upad navijača na teren, heroj Jovanović na rukama saigrača: Snimci "ludnice" u Humskoj iz drugog ugla

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli uspeli da nadoknade zaostatak od dva gola

  • 5
FK Partizan, FK Sabah Foto: Nikola Anđić

Fudbaleri Partizana napravili su istorijski preokret pošto su eliminisali azerbejdžanski Sabah posle penala i plasirali se u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija, gde će se sastati za danskim Nordsjilandom.

Naime, izabranici Igora Duljaja uspeli su da nadoknade dva gola zaostatka iz prvog meča, ušavši tako u istoriju crno-belih kao prva generacija kojoj je to pošlo za rukom.

Crno-beli su odlično otvorili utakmicu pa su golom Saldanje u 25. minutu došli do prednosti od 1:0. Stekao se utisak da je azerbejdžanski tim "na konopcima", drugi gol je visio u vazduhu.

Početkom drugog poluvremena viđena je uglavnom ista slika, da bi Natho velemajstorski pogodio mrežu iz slobodnog udarca i anulirao prednost gostiju.

Kako se rezultat do kraja utakmice i tokom produžetaka nije menjao, pristupilo se izvođenju penala, a glavni junak bio je čuvar mreže Parnog Valjka - Aleksandar Jovanović.

Izvanredni golman je u petoj penal seriji čak dva puta zaustavljao udarac Alasgarova. Nakon prvog penala, usledila je opšta euforija i neopisiva radost navijača Partizana. Najmlađi su utrčali na teren kako bi sa svojim idolima proslavili uspeh, ali je sudija odlučio da ponovi izvođenje zbog toga što je golman crno-belih napustio gol liniju pre šuta.

Klupa Partizana je sve vreme bila na nogama i bodrila izvođače. Neumoljivi su bili Pavlović, Nikolić, Kalulu, Antić i Baždar.

Ipak, pravda je bila zadovoljena posle ponovljenog šuta. Dokazao je Jovanović da je majstor za penala i u Azerbejdžanu, a sada je još jednom potvrdio klasu. Bacio se u svoju desnu stranu i ponovo nadmudrio Alasgarova.

Slavlje je moglo da počne, a junak pobede završio je na rukama saigrača praćen ovacijama navijača. Crno-beli su preskočili prvu prepreku i ukoliko eliminišu danskog presdstavnika od jeseni će igrati Ligu konferencija - treći put zaredom.

Prvi meč protiv Nordsijalnda igra se 24. avgusta u Danskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte kako je Natho poludeo na sudiju i kako mu je ovaj poništio crveni karton

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    18. avgust 2023 | 16:22

    Kao Liverpul da su pobedili, sunce ti žarko 😉

  • DS

    18. avgust 2023 | 16:12

    Osvajili ligu sampiona 🤣

  • miki

    18. avgust 2023 | 18:32

    Vise publike nego protiv Nice mad nije bilo bojkta ovaj bojkot je jdobar ima da se oteranu huligani jeste da nema navijanja ali bar ce deca da dolaze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA