≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Helikopteri, hiljade policajaca, dronovi, jake kontrole na granici: Drama u Atini zbog meča AEK - Dinamo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neviđene mere bezbednosti zbog utakmice visokog rizika

  • 3
Policija, Grčka, FK AEK Foto: Wassilios Aswestopoulos/NurP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meč između AEK-a i Dinama iz Zagreba, koji je na programu od 20.45, proglašen je za utakmicu izuzetno velikog rizika.

Zbog ubistva navijača AEK-a, koje se dogodilo 7. avgusta pred meč koji je trebalo da bude odigran u Atini dan kasnije, taj duel je odložen i odigraće se tek sada.

Navijači Dinama iz Zagreba došli su u velikom broju i noć pre meča napravili su potpuni haos ispred stadiona, kada su se sukobili sa pristalicama AEK-a, posle čega je ubijen i Mihalis Kacuris, koji je smrtno izboden i presečena mu je arterija, nakon čega je iskrvario do smrti.

Meč je posle toga odložen, pa je prvi duel odigran tek u Zagrebu, gde je AEK došao do velike pobede posle preokreta, golom u 90. minutu.

Revanš u Atini donosi i ogromnu napetost i nema sumnje da nas čeka velika netrpeljivost grčkih navijača prema igračima Dinama.

Gostujući navijači očekivano su zabranjeni za ovaj meč, a sada ne postoje šanse ni da se desi iznenađenje kao pre nekoliko dana kada su BBB iznenadili i grčke navijače, ali i policiju u Grčkoj i u velikom broju su se pojavili u Atini, uprkos zabranjenim gostujućim navijačima.

Sada su na graničnim prelazima pojačane mere bezbednosti i kontrole. Takođe, oko stadiona će biti raspoređeno na hiljade policajaca, a grčki mediji pišu i da će helikopteri nadletati prostor i dodatno ga obezbeđivati.

Već ranije je AEK najavio da niko ko nema kartu neće moći ni da priđe stadionu i da se zadržava u prostoru oko same OPAP arene, kao i da ljudi koji nose rančeve neće moći da priđu stadionu, upravo da ne bi sa sobom poneli neke zabranjene predmete.

Izveštač Telegrafa je u Atini i možete na našem portalu da pratite sva dešavanja pre, tokom meča u Atini, kao i kada on završi.

Dan pre meča obišli smo stadion i kobno mesto gde je ubijen Mihalis Kacuris, a tamo smo zatekli tužan prizor, ali i poruku navijačke grupe koja nas je iznenadila.

Oko stadiona i dalje na nekim mestima stoje policijske trake i prilaz tu je zabranjen, a tragovi tuče i dalje su vidljivi na nekim mestima.

Video: Ne može da se priđe mestu gde je izboden Mihalis: Policijska traka i dalje oko AEK-ovog stadiona

Video: Odavde su Bed Blu Bojsi krenuli da prave haos kod stadiona AEK-a

(Telegraf.rs)

Video: Ne može da se priđe mestu gde je izboden Mihalis: Policijska traka i dalje oko AEK-ovog stadiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    19. avgust 2023 | 14:33

    Malo su se kasno setili....🤗🤭🤫🤫

  • Uzas

    19. avgust 2023 | 12:21

    Ccc huligani, sto se ne ugledaju na grobare pravu gospodu ili na curice sa marakane. Pa da moze sve mirno da protekne

  • Matori

    19. avgust 2023 | 11:43

    Ma kakva drama, sta ce Grci da urade? Nista. Na mecu PAOK - Hajduk ocekivalo se svasta pa su ovi navijali kao curice kao da se nista nije desilo. Grci su sekaperse..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA