≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mihalis je motivacija": Evo kako su grčki mediji najavili meč AEK - Dinamo Zagreb

Vreme čitanja: oko 2 min.

Utakmica je ostala u drugom planu

  • 1
Grčki mediji o ubistvu navijača u Atini Foto: Telegraf

Fudbaleri atinskog AEK-a od 20.45 dočekuju zagrebački Dinamo u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ipak, čitav ovaj dvomeč ostao je u drugom planu, nakon tragičnih incidenata koji su se dogodili u noći između 7. i 8. avgusta, a u kojima je tokom napada Bed Blu Bojsa na navijače AEK-a, život izgubio Mihalis Kacuris.

I deset dana nakon jezive tragedije, u Atini, ali i čitavoj Grčkoj se priča o kobnoj noći, a navijači se i dalje opraštaju od tragično nastradalog momka.

I grčki mediji, posvetili su više pažnje upravo toj noći, nego samoj utakmici. Ipak, ono što je interesantno, jeste da na naslovnim stranama gotovo nema naslova posvećenih utakmici. Takođe, o Dinamu se gotovo uopšte nije pisalo, osim u kratkim pominjanjima tokom najave za meč.

Grčka "Demokratija" je meč najavila tekstom pod naslovom "Vreme kvalifikacija", gde se ističe "da je vreme da AEK zapečati prolaz u plej-of za Ligu šampiona". Isti list, posvetio je više pažnje hapšenju jednog od glavnih osumnjičenih huligana, inače grčkog državljanina, uz naslov "Lisice i grčkom huliganu", a dodali su i da će "AEK protiv Dinama ugostiti roditelje nastradalog Mihalisa".

List "Popodnevni" meč je najavio naslovima "Mihalis je motivacija", ali i tekstom "Stanković protiv Livakovića", posvećenim čuvarima mreže dva tima. Ipak, i u ovom listu, u centru pažnje našlo se hapšenje grčkog huligana, što je propratio naslov "Lisice vođi odreda za ubijanje". Takođe, ovaj list, skrenuo je pažnju na korupciju u grčkom fudbalu, uz poruku "UEFA mora da interveniše u vezi sa korupcijom".

"Na vreme" gotovo da nije ni najavio utakmicu, već je svu pažnju usmerio na istragu Mihalisovog ubistva. Tako su čitavu stranu posvetili tekstu "Na snimku identifikovan navijač Panatinaikosa", a pri dnu strane, nalazi se i tekst "Traga se za mestom ubistva", gde je objašnjeno da policija i dalje ne može sa sigurnošću potvrditi gde je Mihalis zadobio kobni ubod nožem. Isti list je kroz kratak tekst najavio meč, uz informaciju da će istom prisustvovati roditelji nastradalog momka.

"Slobodna štampa" najavila je susret naslovom "Večeras spremni za evropski korak", ali su gotovo dve strane posvećene istrazi i hapšenju huligana. "Na ispitivanju i peti grčki huligan", stoji preko dve strane, dok se ispod nalazi i tekst "Tri zelena protagonista", u kojem opisuju kako su trojica navijača Panatinaikosa bili jedni od glavnih organiozatora napada na pristalice AEK-a.

Podsetimo, meč je na programu od 20.45 na "OPAP Areni", a grčki tim iz prvog meča ima prednost 2:1.

(Telegraf.rs)

Video: Odavde su Bed Blu Bojsi krenuli da prave haos kod stadiona AEK-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    19. avgust 2023 | 14:24

    Ajmo grci 💪🏻 a ove druge da ih ne spominjem treba izbaciti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA