Vreme čitanja: oko 2 min.

Lazetić pred gostovanje Javoru: "Momci dobro podnose negativne kritike koje su kod nas normalne"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gostovanje Ivanjičanima okarakterisao je kao jedno od najtežih u sezoni

  • 1
Žarko Lazetić Foto: MN Press

Ekipa TSC-a iz Bačke Topole će u četvrtom kolu Superlige Srbije gostovati Javoru u Ivanjici, a trener ekipe Žarko Lazetić naveo je da je ovo jedan od najzahtevnih mečeva u ovom delu sezone.

Utakmica dolazi u nezgodnom trenutku po njih pošto su u kvalifikacijama za Ligu šampiona ubedljivo poraženi od Brage, i to u oba susreta. Ipak, Lazetić je rekao da ekipa nije izgubila samopouzdanje.

- Teren i stadion u Ivanjici su specifični, pri tom imaju kvalitetnu ekipu, defanzivno dobro organizovanu, koliko sam video svima prave problem i u ofanzivnoj tranziciji, a za to je najviše zaslužan moj kolega, legenda i bivši selektor Radovan Ćurčić - započeo je svoje izlaganje trener Topolčana.

Perspektivni trener se u toku razgovora osvrnuo i na uslove za igru, te istakao da je teren Javora izuzetno težak za igru.

- Očekujem mnogo drugih lopti, duela i tranzicija, sa njihove strane ofanzivnih, sa naše defanzivnih. Probaćemo da se na to adaptiramo i sastavimo najbolji tim koji može da se nametne. U svakom slučaju moraćemo da se prilagodimo njihovom terenu, budemo čvrsti u duel igri i tražimo svoje prilike - nastavio je Lazetić.

Zatim je prokomentarisao ubedljive poraze od Brage (0:3, 1:4) u kvalifikacijama za Ligu šampiona i rekao da igrači nisu izgubili samopouzdanje, naprotiv.

- Mi ne gubimo samopouzdanje i momci dobro podnose negativne kritike koje su kod nas normalne, a i realnost je takva kakva je. Čestitao bih svima u klubu plasman u grupnu fazu Lige Evrope, što je velika stvar na koju treba da se fokusiramo - nastavio je.

FK TSC Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Rekao je i da je njegov tim bio oslabljen protiv portugalskog tima.

- Ne tvrdim da nije realno što smo obe utakmice protiv Brage izgubili sa po tri razlike, pogotovu što smo na prethodnoj veoma brzo primili golove i svi su se uplašili da ne bude i 100 golova u našoj mreži, a i to je u fudbalu moguće. Bili smo dosta oslabljeni, a i značaj meča je uticao na igrače da ne prikažu sve što znaju - istakao je strateg viceprvaka Srbije.

Za kraj svog izlaganja rekao je da sada ljubitelji fudbala u Srbiji sa potcenjivanjem gledaju na njegov tim, što fudbalerima jako teško pada.

- Bragi sam čestitao, naravno da sam znao da su bolji, ali ne toliko kako je izgledalo. Ne treba zaboraviti da su ove sezone uložili 22 miliona u tim. Takmiče se u vrhunskoj ligi i tek će se kroz sezonu pokazati koliko su kvalitetni. Definitivno ne treba da gubimo samopouzdanje obzirom da smo ovim porazom izborili grupnu fazu Lige Evrope. Idemo dalje i pokušaćemo da budemo sve bolji, na maksimalnom nivou i da dolazimo do dobrih rezultata - završio je Lazetić.

Podsetimo, meč između Javora i TSC-a na programu je u nedelju od 19.30 časova.

Posle tri kola, ekipa TSC-a je sakupila sedam bodova, dok Javor ima dva manje.

(Telegraf.rs)

Video: Lazetić pojasnio komentar posle remija sa Partizanom: Možda to tako ne treba da se radi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suger

    19. avgust 2023 | 15:24

    Kako te nije sramota i dalje biti na klupi…Lazni Pep…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA